Main Content

The Athletic: Nedá sa vylúčiť, že Slafkovský zabojuje o post jednotky

streda, 23. február 2022 20:25 | Autor: Jakub Vaverka

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Juraj Slafkovský si na olympiáde v Pekingu podmanil hokejový svet. Siedmimi gólmi v siedmich zápasoch si vyslúžil titul najužitočnejšieho hráča turnaja. Aktuálne sa jeho meno stále viac skloňuje v súvislosti s letným draftom do NHL.

V uplynulom článku sa k draftovým šanciam slovenského útočníka vyjadril novinár Corey Pronman z renomovaného portálu The Athletic

„Slafkovský bol hlavnou témou turnaja, začal v štvrtom útoku Slovenska, mimo presilové hry, pričom na konci podujatia bol ich najdôležitejším hráčom. 17-ročný mladík sa stal MVP olympiády,“ začal Pronman.

„V tejto sezóne sa Slafkovskému proti mužom vo fínskej lige príliš nedarilo, ale proti niektorým najlepším hráčom európskeho hokeja dokázal, že môže pomôcť tímu. Dobre korčuľuje, je veľmi talentovaný a súperovho brankára vie ohroziť rôznymi spôsobmi,“ chváli novinár z The Athletic nášho mladíka.

„Vyzerá ako jednoznačný TOP 5 výber draftu. Minulý týždeň som sa rozprával s viacerými skautmi NHL a myslím si, že toto meno začneme čoraz viac počuť v TOP 3. Ja osobne by som nevylúčil ani možnosť, že by mohol vyzvať Shanea Wrighta v bitke o prvé miesto draftu NHL 2022,“ dodal Pronman.