Main Content

Ako môže vyzerať súpiska Slovenska na OH 2026?

pondelok, 21. február 2022 22:04 | Autor: Redakcia Sport7.sk

slovenská hokejová reprezentácia
slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Olympijské hry sa oficiálne skončili len v nedeľu. Slovenský hokejový tím na nich získal historicky prvú medailu. Náš národný tím bol zložený z viacerých zaujímavých hráčov, z ktorých zopár možno uvidíme aj na olympijskom turnaji v Miláne. Takto by teoreticky mohla vyzerať naša zostava.

BRÁNA:

Patrik Rybár - Adam Húska - Šimon Latkóczy

OBRANA:

Erik Černák - Martin Fehérváry

Šimon Nemec - Samuel Kňažko

Peter Čerešňák - Martin Gernát

Christián Jaroš

ÚTOK:

Peter Cehlárik - Marek Hrivík - Juraj Slafkovský

Martin Chromiak - Adam Ružička - Tomáš Tatar

Filip Mešár - Martin Pospíšil - Adam Liška

Pavol Regenda - Miloš Roman - Marián Studenič

Miloš Kelemen - Dalibor Dvorský - Tomáš Jurčo

Samozrejme, štyri roky sú dlhá doba. Momentálne však zloženie nášho národného tímu na olympijskom turnaji v Miláne vidíme takto. Veríme, že hráči s dvojkrížom na hrudi nebudú miesť hrať ani kvalifikáciu a na podujatie pod piatimi kruhmi sa dostanú. V našom výbere sa opierame o aktuálnu formu a pravdepodobnosť jej udržania.

Rátame s tým, že v Taliansku už uvidíme aj hokejistov z kanadsko-americkej NHL. Otázne je, koľko z týchto mien v nej skutočne bude pôsobiť. Je však pravdepodobné, že slovenskému hokeju začína svitať na lepšie časy. Zmien v tomto kádri môže byť skutočne veľa, môže sa stať, že vyskočí nejaké úplné iné meno, ktoré prekvapí všetkých.

Očakávame však, že o štyri roky dostanú okrem Kňažka, Slafkovského či Nemca príležitosť aj iní mladíci. Veríme, že sľubne na sľubne rozbehnutú kariéru dokážu nadviazať napríklad Filip Mešár či Dalibor Dvorský.