Main Content

Veľké prekvapenie! Liptáci dokázali poraziť Slovan na jeho ľade

nedeľa, 20. február 2022 22:05 | Autor: TASR

Hokejisti Liptovského Mikuláša
Hokejisti Liptovského Mikuláša | zdroj: Facebook MHK 32 Liptovský Mikuláš

Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš prekvapujúco zvíťazili v nedeľnom zápase 40. kola Tipos extraligy na ľade HC Slovan Bratislava 4:3 po samostatných nájazdoch.

Domáci sú na druhom mieste tabuľky, za lídrom HKM Zvolen zaostávajú o štyri body, odohrali však o stretnutie menej. Liptovský Mikuláš zostal na poslednom mieste.

HC Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:4 pp a sn (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 12. Harris (Breton, Jääskeläinen), 13. Rapuzzi (Preisinger, Yogan), 49. Zigo (Breton) - 25. Uhrík (Haluška), 48. Elo (Haluška, Handlovský), 58. Kriška (Ventelä, Šiksatdarov), rozh. sam. nájazd Handlovský. Rozhodovali: Hronský, Krajčík - Valo, Jurčiak, vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2274 divákov

Slovan: Hlavaj - MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Breton, Valach, Beňo, Golian - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Zigo - Fominych, Kytnár, Sukeľ – Belluš, Preisinger, Šotek

Liptovský Mikuláš: Kozel - Ventelä, Varttinen, Fehd, Salija, Kurali, Mezovský, Jurík - Kriška, Hovorka, Šiksatdarov - Handlovský, Elo, Paločko - Haluška, Uhrík, Ďurina - Dunčko, Babka, Ďuriš

Bratislavčania od úvodu dobiedzali do hosťujúcej bránky, Kozel síce najskôr odolal strele Bretona aj dorážkam Rapuzziho, ale v 12. minúte už kapituloval. Slovan na otvorenie skóre využil tretiu presilovku zásluhou Harrisa a o minútu neskôr zdvojnásobil jeho náskok Rapuzzi.

Takisto on sa presadil v presilovej hre. Liptáci však na ľade favorita nezložili zbrane, v závere prvej tretiny prežili ďalší veľký tlak a v 25. minúte znížili vďaka Uhríkovi. Šance "belasých" na upokojenie nezužitkovali Yogan, ktorý trafil žrď, ani Zigo dvakrát zoči-voči hosťujúcemu brankárovi. Trest prišiel v 48. minúte, keď bekhendom vyrovnal Elo.

O minútu neskôr vrátil domácich do vedenia Zigo, no v závere riadneho hracieho času si Kriška v presilovke vynútil predĺženie. V ňom gól nepadol, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Handlovský v šiestej sérii.