Main Content

Michal Krištof úprimne: Radšej prehrať 0-10 ako takto,...

piatok, 18. február 2022 10:33 | Autor: TASR

Michal Krištof
Michal Krištof | zdroj: TASR

Na prehru v semifinálovom zápase na ZOH v Pekingu s Fínskom (0:2) musia slovenskí hokejisti čo najskôr zabudnúť. Stále majú šancu na obrovský úspech, pre zisk olympijského bronzu urobia všetko. Michal Krištof pre TASR uviedol, že po záverečnom dueli na turnaji si budú chcieť hráči pozrieť do očí s čistým svedomím.

Hráčov štvala prehra so severanmi, ale ešte viac jej spôsob. O triumfe "Suomi" rozhodla akcia zo 16. minúty, druhý gól padol do prázdnej bránky. "Keď niekto prehrá 0:1 alebo 0:2, tak je to horšie, ako keby sme prehrali 0:10. Lebo po takej prehre si povieme, že na to musíme zabudnúť. Ale toto je kruté. Bohužiaľ. Pri tom góle to chcel Fín zdvihnúť, no išlo to po ľade, bohužiaľ. Taký je šport," povedal sklamaný Krištof.

Slovákom sa nedarilo prekvapiť fínsku obranu, ktorá bola skalopevná. K úspechu bolo treba pretlačiť súpera možno aj početnou výhodou, no tú si Slováci nedokázali vybojovať už v druhom zápase za sebou: "Presilovky ani nebudem komentovať. Ale Fíni bránili výborne, no my sme vedeli tiež, čo nás čaká. Chceli sme rozvážať puky, ale to bolo fyzicky veľmi náročné. Museli sme si chodiť pre puk a dávať si pozor, aby sme ho nestratili a oni na nás čakali v strednom pásme. Keby sme dali prvý gól my, vyzeralo by to inak," poznamenal Krištof.

V prvom zápase v základnej skupine prehrali Slováci s Fínmi 2:6, piatkový zápas mal však iný priebeh. "Riešili sme pred ním to, ako bránia stredné pásmo a ako bránia celkovo. Vedeli sme, že v prvom zápase sme spravili individuálne chyby a dnes sa ukázalo, že sme hrali dobre. A dosť dobre na to, aby sme dali aspoň jeden gól."

Na prehru však treba rýchlo zabudnúť, pretože slovenskí hokejisti majú stále na dosah olympijskú medailu. "Nespravíme s tým už nič. Je po zápase, zajtra sa prichystáme tak, aby sme nechali na ľade všetko, čo v nás je. Ak sa na konci pozrieme jeden druhému do očí, tak aby sme mohli byť na naše vystúpenie hrdí," uzavrel Krištof.