Main Content

Hlasy Slovákov: K víťazstvu nám chýbalo viac vstrelených a menej inkasovaných gólov

piatok, 11. február 2022 12:29 | Autor: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

lovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj vo svojom druhom zápase na olympijskom turnaji v Pekingu. V piatok podľahli Švédom 1:4 a v C-skupine zostávajú bez bodu na poslednom štvrtom mieste.

Svoje vystúpenie v základnej fáze zakončia nedeľným duelom s Lotyšskom (5.10 SEČ).

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Juraj Slafkovský, autor jediného gólu SR: "Musíme robiť menej chýb, ak chceme vyhrávať. Zatiaľ nám to vpredu veľmi nepadá, verím, že to zlomíme v pravý moment. Cením si každý gól, ktorý som strelil v národnom drese. Proti Švédom sme mali ešte viac striel ako v zápase s Fínskom, no jednoducho nám to nepadá."

Samuel Takáč, útočník SR: "K víťazstvu nám chýbalo viac strelených a menej inkasovaných gólov, to je hlavná príčina prehry. Samozrejme, bola to pre mňa česť a zodpovednosť, že som dostal šancu na ZOH, žiaľ, nepodarilo sa nám vyhrať. Naša úspešnosť v presilovkách je nulová, my hráči, ktorí v nich nastupujeme, musíme zobrať na seba zodpovednosť a viac strieľať. Musíme si to rozobrať a dúfam, že nám to v ďalších zápasoch padne."

Peter Cehlárik, útočník SR: "Musíme zlepšiť veľa vecí. Po prvej tretine bol stav 0:3, to sa potom ťažko dobieha. Presilovky nám stále neujdú. Musíme sa viac tlačiť do bránky, posielať pred ňu viac hráčov. V presilovkách máme trochu problém, nevyužili sme ani jednu v dvoch zápasoch. Musíme si pozrieť veci, ktoré sme urobili zle a pred ďalším stretnutím to vylepšiť."

Šimon Nemec, obranca SR: "V obrane nastalo určite zlepšenie oproti štvrtkovému zápasu, tri inkasované góly v prvej tretine je však veľa, stav 0:3 sa už ťažko otáča. Môj osobný výkon sa hodnotí ťažko, keďže sme prehrali. Švédi rýchlo napádali, hádzali si to za nás a dávali puky na obrancov, ktorí rýchlo strieľali. To bol pre nás najväčší problém."

Priebežná tabuľka C-skupiny:

1. Švédsko 2 2 0 0 0 7:3 6

2. Fínsko 1 1 0 0 0 6:2 3

3. Lotyšsko 1 0 0 0 1 2:3 0

4. SLOVENSKO 2 0 0 0 2 3:10 0