Main Content

ZOH 2022: Rusko naďalej stopercentné, Dáni im nedali gól

piatok, 11. február 2022 08:36 | Autor: TASR

Ruská hokejová reprezentácia
Ruská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Hráči Ruského olympijského výboru zvíťazili v druhom vystúpení v základnej B-skupine na ZOH 2022 v Pekingu nad Dánskom 2:0.

Víťazný gól zápasu strelil v 29. minúte Pavel Karnauchov, Rusi spečatili triumf gólom do prázdnej bránky. Druhé čisté konto za sebou vychytal brankár Ivan Fedotov.

Dáni dohrajú základnú B-skupinu sobotným zápasom so Švajčiarskom (14.10 SEČ), Rusi nastúpia v rovnakom čase proti Česku.

B-skupina:

Dánsko - ROC 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 29. Karnauchov (Slepyšev, Voronkov), 60. Semjonov. Rozhodovali: Fraňo (ČR), Campbell (Kan.) - Hancock (USA), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 5:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 907 divákov.

Zostavy:

Dánsko: Dichow - A. J. Jensen, O. Lauridsen, Lassen, M. Lauridsen, O. Larsen, Nich. Jensen, Kristensen - Nick. Jensen, F. Nielsen, Bödker - Russell, Regin, Storm - Madsen, J. Jensen, Bau Hansen - Aagaard, Jakobsen, Poulsen

ROC: Fedotov - Nesterov, Nikišin, Jakovlev, Jelesin, Vojnov, Telegin, Šaripzjanov - Grigorenko, Šipačov, Gusev - Galijev, Semjonov, Gricjuk - Voronkov, Karnauchov, Slepyšev - Čibisov, Andronov, Tkačov

 

V prvej tretine dominovali pozorné defenzívy, predovšetkým Dánska. Ruskí hráči predviedli viac ofenzívnych akcií, tie však narážali na organizovanú obranu súpera. Dáni hrozili najmä z brejkov, ale nedotiahli ich do gólového konca.

Rusi začali druhú tretinu sľubnou šancou Slepyševa, ktorého pokus brankár Dichow zmaril pohotovým zákrokom. Dáni následne zvládli aj oslabenie, no v 29. minúte inkasovali. Dichow vyrazil pred seba strelu Slepyševa, k puku sa dostal nedôsledne bránený Karnauchov a otvoril skóre - 0:1. Šancu na vyrovnanie mal v 35. minúte Nicklas Jensen, ale jeho únik zmaril brankár Fedotov.

Tretia tretina bola najmä o dánskej snahe vyrovnať. Nepodarilo sa im to ani v presilovke v 52. minúte, keď Fedotov zvládol niekoľko náročných situácií. Dáni v závere skúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale od Semjonova inkasovali druhý gól.

 

tabuľka:

1. ROC 2 2 0 0 0 3:0 6

2. Dánsko 2 1 0 0 1 2:3 3

3. Česko 1 0 0 0 1 1:2 0

4. Švajčiarsko 1 0 0 0 1 0:1 0

 

hm la