Main Content

Tampa Bay si poistila svoj „talizman“. Bude z toho ďalšia play-off jazda?

utorok, 8. február 2022 19:29 | Autor: TASR

Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning | zdroj: TASR

Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning si poistilo služby hokejového útočníka Patricka Maroona. Tridsaťtriročný krídelník podpísal s úradujúcim šampiónom nový dvojročný kontrakt, ktorý mu garantuje plat jeden milión dolárov za sezónu.

Súčasná zmluva s ročným zárobkom 900.000 USD mu vyprší po konci tohto ročníka. Maroon prišiel do Tampy pred sezónou 2019/2020 ako voľný hráč. V zostave Lightning sa rýchlo udomácnil a s floridským tímom dokázal dvakrát získať Stanleyho pohár.

V roku 2019 vybojoval titul aj v drese St. Louis Blues a stal sa tak prvým hráčom od hokejistov dynastie New Yorku Islanders z rokov 1980-83, ktorý dobyl majstrovský pohár v troch sezónach za sebou. Od play off 2019 žiadny iný hráč v NHL neodohral vo vyraďovacej časti viac zápasov ako Maroon, v 74 dueloch play off nazbieral 17 bodov (6+11).

Spoluhráč slovenského obrancu Erika Černáka nastúpil v tomto ročníku v drese Tampy v 45 zápasoch, v ktorých strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií. V minulosti pôsobil aj v New Jersey, Edmontone či Anaheime. Informoval o tom oficiálny web profiligy.