Main Content

VIDEO: Milánske derby pre AC. Škriniar hral, hrdinom Giroud

sobota, 5. február 2022 20:36 | Autor: TASR

Giroud
Giroud | zdroj: YouTube

Futbalisti Interu Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom prehrali v sobotnom mestskom derby v rámci 24. kola Serie A s AC 1:2. Obhajca majstrovského titulu utrpel len druhú prehru v ligovej sezóne, na čele tabuľky má pred rivalom už len jednobodový náskok. "Nerazzurri" však majú o jeden odohraný zápas menej.

V prvom polčase domáci Inter dal gól v 10. minúte, ale neplatil pre ofsajd. Ďalšie šance Nicola Barellu a Denzel Dumfriesa zostali nevyužité, ale v 39. minúte otvoril skóre Ivan Perišič. Po rohovom kope na neho obrancovia AC zabudli a chorvátsky krídelník šikovne prekonal brankára. V druhom polčase však "Rossoneri" priebeh otočil dvoma gólmi francúzskeho útočníka Oliviera Girouda, ktorý "zaskočil" za zraneného Zlatana Ibrahimoviča.

Najprv vybojoval v strede loptu po súboji s Alexisom Sanchezom a v protiútoku v presile šiestich na troch na zadnej žrdi zasunul loptu do siete. O ďalšie tri minúty sa uvoľnil do zakončenia a prestrelil brankára Interu Samira Handanoviča. Škriniar v závere videl žltú kartu a v úplnom nervóznom závere dostal červenú hosťujúci Theo Hernandez.

V prvom sobotnom zápase sa medzi domácim AS Rím a FC Janov zrodila bezgólová remíza. Duel "okorenili" dve červené karty, po jednej na oboch stranách. "Vlci" sú v tabuľke na šiestom mieste, Janov je predposledný.

Serie A - 24. kolo:

Inter Miláno - AC Miláno 1:2 (1:0)

Góly: 39. Perišič - 75. a 78. Giroud, ČK: 90.+6 Hernandez (AC Miláno)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

AS Rím - FC Janov 0:0

ČK: 90.+5 Zaniolo - 68. Ostigard