Main Content

Hokejisti Banskej Bystrice stratili vedenie 3-0. Čo sa stalo?

sobota, 5. február 2022 11:09 | Autor: TASR

HC'05 iClinic Banská Bystrica
HC'05 iClinic Banská Bystrica | zdroj: TASR

Banskobystrickí hokejisti po štyroch domácich víťazstvách v Tipos extralige dvakrát v tomto týždni prehrali. Najprv v utorok na ľade Popradu tesne 1:2 a v piatok opäť tesne, avšak po nájazdoch, podľahli predposledným Novým Zámkom 4:5. ´Barani´ však v 35. minúte viedli 3:0 a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohla udiať dráma.

"Ťažko sa hodnotí takýto zápas, v ktorom vediete 3:0 a skončí sa to napokon prehrou. Ani neviem, čo mám k tomu povedať. Tento duel sme si dosť prehrali aj sami. V priebehu troch minút bolo z 3:0 razom 3:3. Potom sme sa na konci druhej tretiny trošku zobudili, zistili sme, čo sa deje a podarilo sa nám streliť štvrtý gól. Žiaľ nedokázali sme tesné vedenie udržať a stálo nás to zápas," vysvetľoval po prehre mladý 20-ročný útočník Banskej Bystrice Peter Melcher, ktorý strelil prvý gól v zápase.

Hneval ho však aj výkon: "Nehrali sme tak, ako sme hrali predošlé štyri domáce zápasy. Musíme sa z tejto prehry poučiť a v nedeľu hrať tak, ako sme hrali predchádzajúce štyri zápasy doma. Tento piatkový výkon od začiatku nebol dobrý. Síce sme viedli 3:0, ale výkon tomu nezodpovedal. Prehrali sme, čo sa dá robiť. Treba sa z tohto poučiť a napraviť si v nedeľu výhrou chuť do voľných dní, ktoré nás potom čakajú."

V podobnom duchu sa vyjadril po prehre aj švédsky obranca tímu spod Urpína Victor Björkung: „Myslím si, že Zámky hrali oveľa tvrdšie ako my. Prvých 37 minút boli lepším tímom. My sme mali šťastie, že sa nám podarilo streliť tri góly. Až posledných 23 minút sme hrali náš hokej a bolo to už oveľa lepšie. Takže hostia si asi ten bod navyše viac zaslúžia. Nám sa to akosi vymklo z rúk tým, že sme nehrali naplno celý čas. Mohli sme dvom inkasovaným gólom zabrániť, ak by sme sa lepšie zachovali pri vhadzovaní. Súpera nakopol presilovkový prvý gól, ale už aj pred ním sme hosťujúcich hráčov príliš často nechali prejsť v prečíslení pred našu bránku do šancí. Bolo len otázkou času, kedy dajú gól. Musíme sa zlepšiť aj v presilovkách. V predĺžení sme mali niekoľko šancí, vďaka ktorým sme mohli zvíťaziť, ale nepremenili sme ich. Bol to inak vyrovnaný zápas, oba tímy boli blízko k výhre. Bohužiaľ, súper si berie dva body a my len jeden."

Útočník Nových Zámkov Patrik Števuliak strelil v 38. minúte dôležitý vyrovnávajúci gól na 3:3. Jeho tím dal tri góly v rade v rozpätí necelých troch minút. A to bolo kľúčové v boji za honbou bodov. „Pripravili sme sa na tento duel zodpovedne. Po nevydarených tesných zápasoch predtým sme vedeli, že už potrebujeme konečne aj body. Vstup sme nemali ideálny, ale za stavu 3:0 sa ukázala sila kolektívu a vrátili sme sa tromi gólmi v rade do zápasu. Síce sme inkasovali štvrtý gól ešte na konci druhej tretiny, ale pred koncom tretej tretiny sa nám podarilo vyrovnať. Predĺženie sme ustáli a v nájazdoch to zlomili. Teší nás to. Pomohol nám najmä gól na 3:1 v presilovke. Povzbudil nás, pretože to už je stav na dostrel. Ukázala sa najmä sila kolektívu. Išli sme si za tými dvoma bodmi a podarilo sa nám ich napokon získať,“ pomenoval dôležité súčasti výhry 26-ročný novozámocký krídelník.