Main Content

Ďalší rok bez play-off? O túto dvojicu z Ottawy je záujem

pondelok, 31. január 2022 19:27 | Autor: Róbert Kalnický

Chris Tierney
Chris Tierney | zdroj: TASR

Ottawa Senators bude s najväčšou pravdepodobnosťou opäť chýba v play-off. Senátori sa naposledy vo vyraďovačkách predstavili v ročníku 2016/2017. Je jasné, že pred uzávierkou prestupov bude opäť tento kanadský tím predávať.

Podľa Cam Lewisa z Daily Faceoff majú ostatní účastníci profiligy záujem najmä o dvojicu útočníkov Sens. V kurze sú Chris Tierney a Zach Sanford.

27-ročný Tierney pôsobí v hlavnom meste Kanady od sezóny 2018/2019. V prebiehajúcom ročníku odohral zatiaľ 38 stretnutí s bilanciou päť gólov a päť asistencií. Tento kanadský útočník nepatrí k najproduktívnejším hráčom, avšak pri defenzívnej hre patrí k najlepším v celom mužstve Senators. Kontrakt vo výške 3,5 milióna dolárov má platný do konca tejto sezóny, takže jeho výmena pred uzávierkou prestupov môže byť poslednou šancou na to, aby za neho získali adekvátnu protihodnotu.

Nemenej žiadaným artiklom je Zach Sanford. Podobne ako Tierney, aj Sanford odohral 38 stretnutí so ziskom 10 kanadských bodov. Ďalším faktom, ktorý ich spája je, že aj Sanford má 27 rokov a kontrakt platný do konca tohto ročníka. Dá sa očakávať, že Ottawa bude na prestupovom trhu v marci aktívna a práve títo dvaja hráči by jej rady mohli opustiť.