Main Content

Pittsburgh chce v play-off miešať kartami: Na radare dvojica hráčov

utorok, 25. január 2022 10:24 | Autor: Róbert Kalnický

Mike Hoffman (vpravo)
Mike Hoffman (vpravo) | zdroj: TASR

Pittsburgh Penguins patrí medzi najväčšie prekvapenia celej NHL. Od Tučniakov pred štartom tohto ročníka neboli veľké očakávania. Realita je však úplne iná. Pens sú aktuálne na druhom mieste v Metropolitnej divízii a play-off im s najväčšou pravdepodobnosťou neujde.

V tejto sezóne mali Tučniaci viaceré problémy. 3 mesiace absentoval Evgeni Malkin, mesiac absentoval Sidney Crosby. Aby toho nebolo málo, potom do kabíny Tučniakov zavítal COVID. Všetky tieto problémy výber trénera Sullivana však zvládol a teraz sa v zámorí začína špekulovať o posilách pred play-off. V hre sú dve mená.

Prvým je útočník Montrealu Canadiens Mike Hoffman. 32-ročný Kanaďan patril v minulosti k najefektívnejším strelcom v celej profilige. Po tom ako posilnil Montreal sa očakávalo, že na vydarené strelecké sezóny opäť nadviaže. V prebiehajúcom ročníku sa podobne ako celý Montreal trápi. V 26 stretnutiach strelil 7 gólov, ku ktorým pridal 5 asistencií. Pens majú problémy najmä pri hre v početnej výhode, kde Hoffman dlhodobo patril v minulých ročníkoch k najlepším hráčom.

Druhým menom, ktoré sa spomína, je Marc-André Fleury. 37-ročný Kanaďan získal s Tučniakmi v minulosti 3 Stanley Cupy, no určite by rád pridal ďalší. Hoci Tristan Jarry podáva fantastické výkony, pred play-off sa vedenie Pens obzerá po skúsenejšom gólmanovi. Fleury v prebiehajúcom ročníku pôsobí v Chicagu, kde má 91,3-percentnú úspešnosť zákrokov. Pred pár dňami však vyplávala na povrch správa o tom, že Hawks uvoľňujú ostatným tímom takmer všetkých svojich hráčov.