Main Content

Problémy pre Vancouver? Halák nemá v pláne meniť dres

štvrtok, 20. január 2022 10:08 | Autor: Róbert Kalnický

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Vancouver Canucks je na pozitívnej vlne. Po príchode trénera Brucea Boudreaua sa Kosatky dostali na víťaznú vlnu a začali živiť šancu na postup do play-off. 

V zostave Vancouveru nájdeme aj slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý plní rolu dvojky za Thatcherom Demkom. V zámorí silneli špekulácie, že skúsený 36-ročný ružinovský rodák tím opustí. V zmluve však má klauzulu o nevymeniteľnosti, takže vedenie Kosatiek to s jeho trejdom nebude mať také jednoduché.

Halák pred štartom tohto ročníka podpísal ročnú zmluvu vo výške 1,5 milióna dolárov. Navyše, v kontrakte má klauzulu, že ak odchytá aspoň 10 stretnutí, má nárok na bonus vo výške 1,25 milióna dolárov. Taktiež môže obdržať 250 tisíc dolárov. To v prípade, že percentuálna úspešnosť jeho zákrokov presiahne 90,5%. Oba tieto bonusy sú aplikovateľné do ročníka 2022/2023.

Canucks boli kontaktovaný zástupcami Edmontonu. Podľa Elliotta Friedmana však slovenský brankár nemá v plán zatiaľ Vancouver opúšťať. Záujem o Halákove služby majú aj tímy ako Florida Panthers, Washington Capitals či Colorado Avalanche.