Main Content

Marc-André Fleury? Posilní jeden z týchto troch tímov!

pondelok, 17. január 2022 13:15 | Autor: Róbert Kalnický

Marc-André Fleury
Marc-André Fleury | zdroj: TASR

V zámorí majú jasno. Pred Trade Deadline opustí tím Chicaga Blackhawks Marc-André Fleury. Jastrabom sa totižto účasť v play-off rýchlo vzďaľuje a o skúseného gólmana je medzi ostatnými družstvami obrovský záujem.

Podľa portálu The hockey writers sú v hre o Fleuryho najmä traja kandidáti. Konkrétne Edmonton Oilers, Pittsburgh Penguins a Colorado Avalanche.

Oilers sa momentálne trápia, pričom topánka ich tlačí najmä na brankárskom poste. Tandem Koskinen-Smith nenapĺňa očakávania. V dobrom svetle sa javí Stuart Skinner, no pri všetkej úcte, ten ešte nedozrel na pozíciu jednotky tímu bojujúceho o play-off. Práve preto sa vynára špekulácia o príchode Fleuryho, ktorý má dostatok skúseností so zápasmi vo vyraďovačkách.

Pittsburgh Penguins je v tejto sezóne fantastický. Tučniakov za úspechmi ťahá najmä Tristan Jarry. V mužstve z Pensylvánie však nenechajú dopustiť na Fleuryho. V organizácii Pens získal Fleury dva Stanley Cupy a dávalo by zmysel, keby sa na sklonku kariéry vrátil domov. 

Colorado v expanznom drafte stratilo Philippa Grubauera. Prakticky ihneď na to získali Darcyho Kuempera, ktorý však svojimi výkonmi neoslnili. Lavíny patria k jasným ašpirantom na zisk Stanley Cupu. Práve z tohto dôvodu budú chcieť pred play-off doplniť svoje mužstvo. Ako reálna alternatíva do bránkoviska sa javí práve Fleury. Spoločne s Kuemperom by mohol vytvoriť veľmi silné kanadské duo v bránkovisku Avs.