Main Content

VIDEO: Noc v znamení hetrikov: Strelili ich Zibanejad, Rust aj Evan Rodrigues

pondelok, 3. január 2022 10:46 | Autor: TASR

Mika Zibanejad
Mika Zibanejad | zdroj: TASR

Nočné duely NHL boli v znamení hetrikov - zaznamenali ich Mika Zibanejad, Bryan Rust a Evan Rodrigues.

New York Rangers zvíťazil doma nad Tampou Bay Lightning 4:0. Na triumfe sa podieľal hetrikom švédsky útočník Mika Zibanejad, tri asistencie zaznamenal Chris Kreider. Slovenský obranca hostí Erik Černák strávil na ľade 18:34 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a päť hitov. Do zostavy Tampy sa vrátil po takmer mesačnej pauze zavinenej zranením. Domácim chýbal Artemij Panarin, ktorý sa dostal na covidovú listinu. Zibanejad dosiahol svoj siedmy hetrik v kariére, Šesťorkin štvrté čisté konto v kariére a druhé v sezóne. "Som šťastný, že som prispel k víťazstvu, o ten hetrik ani tak nejde. Po zápase je fajn pocit, ak dáte góly alebo asistujete a že to pomôže mužstvu k výhre," povedal Zibanejad, ktorý sa vyrovnal Rodovi Gilbertovi na druhom mieste v počte hetrikov v histórii klubu, lídrom je s deviatimi Bill Cook.

Pittsburgh zdolal v prestrelke San Jose 8:5, v prvej tretine dal až šesť gólov, potom ale hosťom dovolil zápas zdramatizovať štyrmi gólmi za sebou. Bryan Rust sa podieľal na triumfe tromi gólmi a dvoma asistenciami potom, ako sa do zostavy vrátil po 11 zápasoch vynechaných pre zranenie. "Bol som len šťastný, že som konečne späť na ľade a s chlapcami. Opäť hrať zápas a získať v ňom toľko bodov za góly aj asistencie je len čerešnička na torte," povedal Rust.

Hetrik dosiahol aj jeho spoluhráč Evan Rodrigues. Penguins natiahli víťaznú sériu na osem zápasov. Rodrigues dosiahol prvý hetrik v kariére v NHL, jeho fínsky spoluhráč Kasper Björqvist strelil prvý gól v NHL. Do listiny strelcov sa zapísal aj domáci Jake Guentzel, ktorý tak bodoval v 14 zápasoch za sebou ako druhý hráč tímu za uplynulých 10 rokov. Pred ním to dokázal Pascal Dupuis v ročníku 2011/12, keď bodoval v 17 zápasoch v sérii. ). Za Sharks odohral Logan Couture 800. zápase kariéry, oslávil to gólom.