Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Hľadá sa Guéde. Kam sa zaradí Messi?

pondelok, 16. január 2012 15:33 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Hľadá sa Guéde. Kam sa zaradí Messi?
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Hľadá sa Guéde. Kam sa zaradí Messi? | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Kde si Karim?

Slovenská futbalová antilopa Karim Guédé sa zľakla bielej periny a preto sa svojvoľne rozhodla, že musí ísť stoj čo stoj do teplých krajín. Ale kde? Nuž tam kde ju budú chcieť a na krmivo jej dajú peknú kôpku peňazí. Skúšali si ju ponechať aj v bratislavskej Zoo. Dokonca by jej krmivo závideli všetky zvieratá nielen v Bratislave, ale na celom Slovensku. Odhadom by to bolo 30 000 rastliniek mesačne samozrejme s prémiami za pekné behanie a ukazovanie sa na trávniku. Naša antilopa môže predovšetkým bratislavskej Zoo a tiež ujovi Vladovi ďakovať, že ju tak dobre kŕmili vyše 5 rokov a teraz ju poznajú nielen v Afrike. Veď dokonca v lete začala pobehovať v slovenskom zvieracom výbere na čele s dikobrazom z Neapola. Na jeseň sa ešte ukazovala v dobrom svetle v žiare európskych trávnikov, ale medzi domácou zverinou neukázala takmer nič za čo bola kŕmená. A keďže u nás bolo stále chladnejšie a aj dvierka na ohrade boli vysoké už iba pol roka myslela si antilopa, že ich môže svojvoľne preskočiť. Docupitala až do Španielska a tam našla možno nových zvieracích kamarátov z Freiburgu, ktorí zmýšľali rovnako ako ona. Pobehala si tam pekne na slniečku celá vysmiata, že sa vráti do svojej druhej vlasti bez problémov. To už bol, ale ujo Vlado nielen sklamaný, ale predovšetkým nasra.. , pretože pre toto zvieratko urobil obrazne viac ako pre svojho syna. A keďže Zoo hľadala celý týždeň svoju atrakciu neúspešne, musela o pomoc požiadať ochranárov z FIFA. Tu už asi aj antilopa pochopila, že skákať cez ohradu nemala. Dnes by sa mala minimálne na chvíľu vrátiť do svojho tretieho domova a vypočuť si od ľudí, ktorí sa o ňu starali tie správne vybrané slová. A keď si zájdete do neďalekého nákupného centra možno sa aj vám niečo dostane do uší.



Si najlepší?

Tak a je to potvrdené! Lionel Messi bol najlepší aj v roku 2011. Získal teda zlatý hetrik a tentokrát bolo jeho víťazstvo nespochybniteľné. Nezopakoval sa teda rok 2010 keď malo zrejme aj 5 hráčov lepšie výsledky ako on a Zlatú loptu dostal skôr vďaka zotrvačnosti aj keď na MS zhorel v poli porazených. A práve pochybnosti o úspechu v reprezentácií sú minimálne také silné ako jeho úspechy v Barcelone. A preto aby si už nikdy nikto nemohol naňho otvoriť ústa jednoducho musí byť majster sveta a k tomu pridať rozhodujú góly. Pri pohľade na jeho vek má ešte 3 reálne šance. To znamená, že už teraz by si mal do svojho diára poznačil návštevu Brazílie, Ruska a Kataru a nesprávať sa tam ako turista. Pretože zo Zlatých lôpt si môže hoci aj odliať exkluzívny toaletný papier ako porovnávanie v histórií neobstoja. Pelé a ani Maradona ich dostávať nemohli, pretože v tých časoch ich mohli vyhrať iba Európania. A preto je už iba na Leovi samom kde sa z historického hľadiska zaradí. Buď mu každý bude spomínať iba Barcelonu, alebo sa bude rozprávať aj o Argentíne. Pretože pri predstavovaní skutočných svetových legiend sa začína vždy úspechom dosiahnutým v reprezentácií.

Zhrnutie v zhrnutí

V Španielsku to bolo tentoraz trápenie všetkých favoritov a iba niektorí z toho bez škrabancov vyviazli. V Anglicku sa neudialo nič nové čo by zmenilo vývoj v sezóne. Iba Thierry Henry ukázal aspoň v pohári svoju placírku čo na škodu Arsenalu v lige nedokázal. V Taliansku vstal definitívne z popola Inter Miláno a z boja o záchranu je razom boj o titul. To vo Francúzsku nepútajú ani tak výsledky ako skôr nové Parížske nákupy. No a u nás doma sa všetci pripravujú na jar okrem Dunajskej Stredy, ktorá nevie snáď ani čia je. Slovenská? Maďarská? Iránska?

Odporúčané články