Main Content

Kaprizov prepisuje históriu. Prekonal ďalší rekord Gáboríka

štvrtok, 11. november 2021 10:42 | Autor: TASR

Kirill Kaprizov
Kirill Kaprizov | zdroj: TASR

Minnesota zaznamenala štvrté víťazstvo za sebou. Na ľade Arizony triumfovala 5:2, gólom a dvoma asistenciami sa v jej drese blysol švajčiarsky krídelník Kevin Fiala. O historický zápis sa postaral Rus Kaprizov.

"Darí sa nám. Vždy pridáme plyn, keď to potrebujeme. Nikdy nebrzdíme," vyhlásil Fiala. Piaty gól Wild strelil v presilovke 5 na 3 Kirill Kaprizov a pripísal si svoj jubilejný 30. presný zásah v NHL. Na túto métu sa mu podarilo dostať najrýchlejšie spomedzi všetkých hráčov "divochov" v histórii, potreboval na ňu iba 67 zápasov.

Prekonal tak klubový rekord Mariána Gáboríka, ktorý na 30 gólov potreboval 93 stretnutí. Ruský krídelník už v minulej, svojej premiérovej sezóne v NHL obral Gáboríka o klubový rekord v počte bodov nováčika a prekonal aj ďalšie maximá slovenského kanoniera.

Duel nedochytal český brankár "kojotov" Karel Vejmelka, ktorý po piatom inkasovanom góle prepustil po druhej tretine miesto Scottovi Wedgewoodovi. Wild sú na západe druhí, s bilanciou 9-3-0 zažívajú najlepší štart do sezóny od roku 2006. Arizona sa s chudobnými tromi bodmi krčí na poslednom mieste tabuľky.

ARIZONA COYOTES - MINNESOTA WILD 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Góly: 15. Ladd (Jaškin, Gostisbehere), 48. Gostisbehere (Keller, Boyd) - 5. Eriksson Ek (Spurgeon, Zuccarello), 9. Foligno (Merrill, Fiala), 23. Fiala (Spurgeon, Goligoski), 24. Kulikov (Pitlick, Merrill), 39. Kaprizov (Zuccarello, Fiala). Brankári: Vejmelka (41. Wedgewood) - Kähkönen, strely na bránku: 26:30, 13.488 divákov.