Main Content

Slovenská zostava v Pekingu: Môže takto vyzerať záverečná nominácia Craiga Ramsayho?

piatok, 12. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia sa kvalifikovala na olympijské hry počas augustového turnaja. Súpiska trénera Craiga Ramsayho však rozhodne nemala podobu, v akej bude nastupovať v Pekingu. Prinášame poslednú časť rubriky, v ktorej si predstavujeme potencionálne zostavy tímov na OH.

Slovenský hokejový zväz oznámil prvé tri mená, ktoré v drese s dvojkrížom uvidíme na sto percent. Sú nimi Jaroslav Halák, Andrej Sekera a Erik Černák. Ako by však mohla vyzerať definitívna podoba súpisky kouča Craiga Ramsayho?

BRÁNA:

Jaroslav Halák - Branislav Konrád - Adam Húska

Jednotkou nášho tímu by v Pekingu mal byť jednoznačne Jaroslav Halák, pretože má dostatok skúseností z turnajov podobného kalibru. Do Číny by v prípade vyliečenia zranenia mohol cestovať aj Branislav Konrád. Ten bol oporou nášho výberu v olympijskej kvalifikácii. Čo však v prípade, že sa nedá skúsený gólman dokopy? Vtedy bude trio slovenskej reprezentácie v zložení Halák - Húska - Rybár.

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

OBRANA:

Andrej Sekera - Erik Černák

Zdeno Chára - Martin Fehérváry

Christián Jaroš - Peter Čerešňák

Šimon Nemec - Martin Gernát

Zloženie našej defenzívy by rozhodne mohlo byť kvalitné. Prvé dve obrany tvoria Andrej Sekera a Erik Černák, ktorí spolu nastupovali aj na domácom svetovom šampionáte, ale taktiež aj skúsený Zdeno Chára a mladík Martin Fehérváry. Do Pekingu by mali pocestovať aj Peter Čerešňák s Martin Gernátom, ktorí v Európe predvádzajú kvalitné výkony. V rámci zlepšenia vyhliadok pred draftom očakávame účasť Šimona Nemca. O posledné miesto sa pobijú Christián Jaroš a Martin Marinčin. Druhý menovaný by mal cestovať v prípade, že Jaroš nebude mať dostatočnú zápasovú prax, nakoľko pôsobí v tíme New Jersey Devils ako siedmy obranca.

ÚTOK:

Róbert Lantoši - Marek Hrivík - Peter Cehlárik

Tomáš Tatar - Libor Hudáček - Tomáš Jurčo

Kristián Pospíšil - Adam Ružička - Martin Pospíšil

Juraj Slafkovský - Michal Krištof - Richard Pánik

Marián Studenič - Adam Liška - Pavol Skalický

Ani ofenzíva výberu trénera Craiga Ramsayho by nemusela byť slabinou tohto mužstva. Prvý útok by sme nechali v rovnakom zložení, v akom hral počas svetového šampionátu 2021. V druhej formácii by sme chceli vidieť Tomášov Jurča a Tatara s Liborom Hudáčkom, ktorý je vo forme. Zloženie tretej formácie bude skutočne zložité, v nominácii by nemali chýbať bratia Pospíšilovci ani Adam Ružička. Miesto by malo patriť aj mladému Jurajovi Slafkovskému, pre ktorého by to bola obrovská škola. Otázkou je účasť Richarda Pánika, ktorý sa v prebiehajúcej sezóne zatiaľ trápi.