Main Content

McDavid udivuje celú NHL: Pokorí hranicu 200 bodov?

štvrtok, 4. november 2021 08:01 | Autor: Róbert Kalnický

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Asi nie je pochýb o tom, že momentálne najlepším hokejistom nielen v kanadsko-americkej NHL, ale aj na celom svete je Connor McDavid. 24-ročný hráč je v prebiehajúcom ročníku kapitánom Edmontonu Oilers, kde patrí k najproduktívnejším hráčom.

Hokejových priaznivcov udivil v sezóne 2020/2021, kedy nazbieral v 56 zápasoch neuveriteľných 105 kanadských bodov. Ako jediný hráč sa preklopil cez 100-bodovú hranicu. Aj to bol jeden z momentov, kedy ukázal svoju extratriedu.

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Je jedným z najlepšie korčuľujúcich hráčov v NHL. Takmer dokonalý pohyb vie skĺbiť s fantastickým hokejovým myslením. V prebiehajúcom ročníku zažíva opäť raketový vstup, keď po 9 odohratých dueloch má na konte 19 kanadských bodov.

Čoraz častejšie sa začína natískať otázka, či bude schopný atakovať 200-bodovú métu. To, či sa to 24-ročnému McDavidovi v prebiehajúcom ročníku prezradia až následujúce mesiace. Je však pravdepodobné, že 200 bodov to nebude. Očakáva sa ale, že nad 150 zápisov do štatistík by sa pri optimálnej konštelácii hviezd mohol dostať.