Main Content

Edmonton hľadá brankársku jednotku: V zámorí sa spomínajú Gibson aj Fleury

pondelok, 1. november 2021 19:48 | Autor: Róbert Kalnický

John Gibson
John Gibson | zdroj: TASR

Hokejová kanadsko-americká NHL je v plnom prúde. Hoci sa hrá len niekoľko dní, zo zámoria sa začínajú vynárať prvé špekulácie o prestupoch veľkých mien. V posledných dňoch sa skloňuje najmä meno Jacka Eichela, ktorý je spájaný s trejdom do Vegas. Okrem amerického forwarda je však v kurze aj John Gibson či Marc-André Fleury.

Obaja gólmani sú spájaní s organizáciou Edmontonu Oilers. Olejári majú skvelý štart do sezóny, no podľa zámorských odborníkov potrebujú výrazne posilniť brankársky post. O to by sa mohol postarať jeden z dvojice Fleury-Gibson. Dôvodov, prečo by ich príchody dávali zmysel je viac.

Marc - André Fleury
Marc - André Fleury | zdroj: TASR

Kanadský veterán a čerstvý víťaz Vezina Trophy Fleury sa stal pred štartom prebiehajúceho ročníka novou tvárou v bránkovisku Chicaga Blackhawks. Nedávne škandály a nevydarený štart Jastrabov naznačujú, že 36-ročný gólman by mohol zmeniť dres a stať sa Olejárom.

Omnoho zaujímavejšie sa však javí alternatíva s Johnom Gibsonom. 28-ročný Američan by mohol byť toľko potrebnou jednotkou, ktorú Oilers už dlho hľadajú. Gólman najvyššieho rangu v najlepších rokoch by bol pre tím manažéra Kena Hollanda skvelým impulzom, ktorý potrebujú.

Problémom môže byť protihodnota. Ako súčasť trejdu za amerického reprezentanta by mali byť až štyri položky. Brankár Koskinen, hráč základnej zostavy (s najväčšou pravdepodobnosťou Kailer Yamamoto), prvé kolo draftu 2022 a mladý prospekt. V prípade Oilers však hviezdny strážca svätyne môže byť posledný chýbajúci kúsok do skladačky, ktorá môže ašpirovať na zisk Stanley Cupu.