Main Content

Columbus má jedinečného super fanúšika: Toto je Captain Blue Jacket (+FOTO)

sobota, 16. október 2021 11:35 | Autor: Jakub Vaverka

Captain Blue Jacket
Captain Blue Jacket | zdroj: Captain Blue Jacket, IG

Fanúšikovia v Spojených štátoch amerických nie sú počas zápasov tak zapálení pre hokej ako priaznivci v Európe, ale čo sa týka vynaliezavosti v rámci outfitov, tam rozhodne nezaostávajú. Toto je Captain Blue Jacket, super fanúšik Columbusu.

Klub z Ohia je často podceňovaný, pričom veľa hokejistov údajne nechce za Blue Jackets hrať, pretože samotný štát toho veľa neponúka. Každopádne, keď sa na to pozrieme objektívne, Columbus v uplynulých rokoch baví. Hráči ako Marián Gáborík, Patrik Laine či Artemi Panarin, tréner John Tortorella, skvelí brankári z Európy či senzačné vyradenie Tampy Bay Lightning. To je len stručný prehľad toho, čo sa v Columbuse dialo počas posledných sezón.

Captain Blue Jacket
Captain Blue Jacket | zdroj: Captain Blue Jacket, IG

Blue Jackets síce nie sú Blackhawks, Rangers alebo Bruins, ale na mape NHL rozhodne majú svoje miesto. A keď sa pozriete na návštevnosť Nationalwide Areny, kde CBJ hrá svoje domáce zápasy, zistíte, že hokej je v Ohiu veľmi populárny šport. A nájdu sa ľudia, ktorí pre Columbus doslova dýchajú.

Jedným z nich je super fanúšik, ktorý sa nazýva Captain Blue Jacket a inšpiroval sa komiksovou a filmovou postavou z Marvelu Captainom Americom. Dokonca, aj Blue Jacket má štít, na ktorom môžete nájsť odkazy na jeho profily na sociálnej sieťach Twitter a Instagram. Captain Blue Jacket sám seba radí do piatej formácie CBJ, skrátka, je dôležitou súčasťou tímu.

Captain Blue Jacket
Captain Blue Jacket | zdroj: Captain Blue Jacket, IG

V BIO na Instagrame má napísané: "Super fanúšik Columbusu Blue Jackets, ktorý vyjadruje, ako sa fanúšikovia CBJ cítia vo vnútri." Sleduje ho približne 1000 ľudí, čo rozhodne nie sú nijaké závratné čísla, ale Captain Blue Jacket je predovšetkým vo svojom okolí veľmi populárnou postavou. A pritom, keď ho vidíte "odmaľovaného" nepovedali by ste, že to je on. 

Captain Blue Jacket
Captain Blue Jacket | zdroj: Captain Blue Jacket, IG

Hokej nepatrí v Spojených štátoch amerických medzi najsledovanejšie športy, pričom prím hrajú najmä americký futbal, bezjbal a basketbal. Avšak, aj tento priaznivec je dôkazom toho, že ľudia sa vedia vynájsť aj kvôli hokeju, a že najrýchlejší kolektívny šport majú hlboko v srdci. Nikto totiž nepochybuje o tom, že tento chlapík by za Columbus Blue Jackets aj dýchal. 

A povedzme si na rovinu, Američania vedia ako zaujať a vyčnievať z radu. Častokrát na štadiónoch v zámorí videť priaznivcov vo veľmi zaujímavých outfitoch, ktoré by si veľká väčšina fanúšikov na Slovensku, v Českej republike či celkovo v Európe, na seba za nijakých okolností nedala.