Main Content

Dokáže PSG s hviezdnym triom konečne uspieť v Lige majstrov UEFA?

utorok, 5. október 2021 12:02 | Autor: Sport7 sk

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

Najsledovanejšia klubová futbalová súťaž Liga majstrov UEFA je v plnom prúde a tento týždeň pokračovala svojím druhým kolom. Doteraz o prekvapenia nebola núdza, veď v prvom kole YB Bern porazil slávny Manchester United a v druhom kole trpaslík Tiraspoľ porazil kráľovský klub Real Madrid. Ak hľadáte spôsob, ako si spestriť zápasy Ligy majstrov až dokonca, využite Tipsport bonus a skúste svoje šťastie na vášho favorita. Momentálne sa súťaž nachádza v skupinovej fáze a do vyraďovacích bojov nás čaká odohrať ešte 4 zápasy. Finále je na programe 28. mája 2022 v Petrohrade.

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

Koho určili stávkové kancelárie na víťaza Champions League

Liga majstrov patrí medzi obľúbenú a ostro sledovanú súťaž nielen medzi fanúšikmi futbalových zápasov, ale aj medzi tipérmi, pretože môžu využiť akčné bonusy. Každoročne stávkové kancelárie vypisujú dlhodobé stávky so zaujímavými kurzami a bonusmi na potenciálnych víťazov, víťazov jednotlivých skupín a na tím, ktorý môže postúpiť do finále. Samozrejme, nemôžu chýbať ani krátkodobé stávky na jednotlivé zápasy, či už ide o stávky na víťaza, počet gólov alebo úspešnosť hráčov. 

Poďme sa teda pozrieť na to, koho favorizujú stávkové kancelárie na víťaza tejto európskej prestížnej klubovej trofeje. Najvyšší kurz vystavil Tipsport, ktorý si zvolil za víťazov Manchester City alebo PSG s rovnakým kurzom 5. Fortuna, Doxxbet, Tipos a Synotip preferujú viac PSG pred Manchestrom City v kurzoch od 4,5 do 4,8. Ako tretieho potenciálneho víťaza vidia všetky stávkové kancelárie Bayern Mníchov, ktorého ohodnotili kurzom od 5 do 6,5. Asi najväčšiu odlišnosť vidíme v štvrtom potenciálnom víťazovi. Tipsport a Fortuna tipuje Chelsea, že by mohla obhájiť titul s kurzami  9,5 a 8. Tipos, Doxxbet a Synotip preferujú viac Liverpoolske mužstvo s kurzami od 8,8 do 9.

Ak sa zameriame na ďalšie veľkokluby, stávkové kancelárie najmenej veria Barcelone s kurzami začínajúcimi od 40, prekvapujúco viac veria Juventusu Turín (od 24), Atleticu Madrid (od 25) alebo Borussii Dortmund (od 30).

V Tipose si môžete staviť aj na to, z akej krajiny bude víťazné mužstvo. Ako prvú krajinu tipujú Anglicko s kurzom 2,1, druhú Francúzsko s kurzom 4,4 a tretiu Nemecko s kurzom 4,5.

Ako vidíte, je naozaj z čoho vyberať a ešte keď sa k tomu pridajú bonusové kódy, o zábavu a adrenalín bude celý čas postarané.

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

Ako to vidia fanúšikovia

Názory fanúšikov na víťazov sa vždy budú líšiť od tých, ktoré majú stávkové kancelárie, aj keď sa tam môže nájsť určitý konsenzus. Avšak fanúšikovia vyberajú viac podľa emócií a podľa toho, akému tímu fandia. Poďme sa pozrieť na to, ktorý tím by sa mohol stať šampiónom Ligy majstrov a zdvihnúť nad hlavu „ušatú“ trofej v Petrohrade.

Paris Saint Germain

Mnohí fanúšikovia zastávajú názor, že príchod Lionela Messiho, je tou poslednou chýbajúcou puzzle v skladačke za vytúženým titulom. Spolu s ním do tímu v lete prišlo veľa ďalších výborných futbalistov, ako Ramos, Hakimi alebo Wijnaldum. Avšak futbalový svet hovorí len o tom, či trio MNM (Messi, Neymar, Mbappe) je tým najlepším útokom v celej futbalovej histórii. Fanúšikovia ale zastávajú aj taký názor, že tímu chýba potrebná kvalita a kreativita v zálohe. Netreba zabúdať, že trio MNM sa moc nezapája do defenzívy, a preto tím bráni väčšinou len s 8 hráčmi.

Paríž St. Germain
Paríž St. Germain | zdroj: TASR

Bayern Mníchov

Po zisku titulu v roku 2020 z tímu odišlo viacero opôr, ako Thiago, Martinéz, Perišič, Countinho alebo aj Alaba. Cez leto bol klub aktívny a podarilo sa mu získat posily z RB Leipzigu Upamecano a Sabitzer. Avšak fanúšikovia sú skeptickí v tom, či záloha, ak sa zraní Kimmich, bude taká kreatívna alebo či obrana bude schopná odolávať silnejším mužstvám. Momentálne Bavori kráčajú za jasným víťazstvom v skupine E, kde si dokázali poradiť aj s Barcelonou na Nou Campe.

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Manchester City

Ak sa City podarí postúpiť zo skupiny A, tak budú veľkým favoritom na zisk trofeje. Momentálne sa držia na tretej pozícii za tohtoročným prekvapením Club Brugge. V každom zápase dokazujú svoju kvalitu na lopte a takticky dobre plnia herný plán. Majú kvalitnú základnú jedenástku, ale aj lavičku náhradníkov. Cez leto sa posilnili o Grealisha, ktorý je vždy rozdielovým hráčom. Ak budú zdraví Gundogan a De Bruyne môžu pomýšľať aj na finále, ktoré by si po roku znova zopakovali. Nevýhodou môže byť fakt, že nedisponujú čisto hrotovým útočníkom, ako je napr. Lewandowski v Bayerne, a tým prichádzajú o rôzne možnosti ohrozenia súperovej brány.

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Liverpool

Netreba zabúdať na klub z Anfield Road, Liverpool. Jeho veľkou výhodou je, že hráči sa dlhodobo poznajú a pravidelne spolu hrávajú, keďže zostava sa veľmi nezmenila od zisku ,,ušatej” trofeje z roku 2019. Avšak nevýhodou môže byť malý káder, ak vypadne viacero útočníkov alebo záložníkov naraz. Mohli sme si to všimnúť, keď vypadol obranca Van Dijk a bolo ťažké ho zastúpiť. Tím prestal podávať také sebavedomé výkony ako predtým. Netreba zabúdať aj na elektrizujúci domovský štadión, ktorý je vždy dôležitou pevnosťou najmä vo vyraďovacích bojoch.

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Chelsea

K jednoznačným favoritom na zisk trofeje patrí Chelsea a veľa fanúšikov verí, že sa jej  podarí obhájiť titul. Počas leta sa klubu podarilo získať útočníka Lukaku a záložníka Nigueza, a tím sa teda rozrástol o ďalších nebezpečných hráčov. Kvalita, s ktorou tréner Tuchel disponuje, je ohromujúca nielen v základnej jedenástke, ale aj na striedačke. Na každý post má v podstate vždy adekvátnu rovnakú náhradu. Okrem toho sú v tíme mladí kreatívni hráči, ale aj starší skúsenejší, čo tvorí vynikajúci rovnováhu. Minulý rok boli prekvapením celej súťaže a nikto nečakal, že môžu získať trofej. Tento rok to budú mať omnoho náročnejšie, pretože ostatné tímy sa už budú vedieť pripraviť na ich hru.

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: TASR