Main Content

VIDEO: Slovan uhral remízu na pôde PAOK. ,,Zlatý bod," hodnotil Weiss st.

piatok, 1. október 2021 05:19 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Solún 30. septembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava získali prvý bod v F-skupine Európskej konferenčnej ligy po remíze 1:1 na ihrisku PAOK Solún. Oba góly padli v úvodnej štvrťhodine zápasu, na presný zásah domáceho útočníka Chubu Akpoma odpovedal Andre Green.

Slovan je po dvoch kolách na 3. mieste tabuľky s jedným bodom. Druhý je PAOK so štyrmi. Lídrom zoskupenia je FC Kodaň, ktorý vo štvrtok zvíťazil doma nad gibraltárskym outsiderom Lincolnom Red Imps 3:1.

Ďalší zápas odohrá Slovan 21. októbra, na Tehelnom poli privíta súpera z Gibraltáru.

F-skupina:

PAOK Solún - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Góly: 9. Akpom - 15. Green. ŽK: Mitrita - De Kamps, Medveděv, Henty, Mráz. Rozhodovali: Pinheiro - Costa, Jesus (všetci Port.)

PAOK: Paschalakis - Taylor, Mihaj, Michailidis, Sidcley (68. Vieirinha) - Esiti, Schwab (68. Kurtič) - A. Živkovič, Augusto (59. Biseswar), Mitrita (75. Konstantelias) - Akpom (75. Šwiderski)

Slovan: Chovan - Medveděv (83. Abena), Kašia, Božikov, Pauschek - Dražič (70. Zmrhal), De Kamps (33. Agbo), Kankava, Green (82. Čavrič) - Da Silva (70. Mráz), Henty

Slovan pricestoval do Grécka bez potrestaného De Marca a zraneného Weissa ml., dlhšie sú mimo hry Holman a Lovat. Hostia nevstúpili do zápasu dobre a od 9. minúty museli doháňať manko. Pauschek nechal odcentrovať Taylora a Akpom nikým nekrytý na súperovej päťke otvoril hlavou skóre - 1:0. Slovanu sa podarilo rýchlo vyrovnať. Henty vyhral hlavičkový súboj na hranici pokutového územia, rýchlo sa zorientoval a hoci jeho tvrdú strelu brankár PAOK Paschalakis vyrazil, Green z dorážky loptu rozvlnil sieť - 1:1. O dve minúty sa vinou laxného prístupu hosťujúcej obrany predral do šance Schwab a z tesnej blízkosti prestrelil bránku Chovana. PAOK mal prevahu v držaní lopty, ale Slovan vycítil, že sa s ním dá hrať a v útoku bol nebezpečnejší. V 37. minúte potiahol akciu po krídle Henty a dokázal vystreliť, no z uhla Paschalakisa nezaskočil. V závere sa Dražič prekľučkoval pred brankára PAOK, ktorý zblokoval jeho pokus na roh.

Slovan ani po prestávke neupustil od svojej taktiky a držal súpera na dištanc od Chovana, ktorý bol prakticky bez práce. Po hodine hry Dražič zachytil prihrávku v strede ihriska, postupoval smerom k domácej bránke, no predfinálnu fázu vyriešil zle. Hra domácich mierne ožila príchodom Biseswara, Mitritov krížny pokus sa však gólom neskončil a Slovan ustál aj ďalšie črtajúce sa príležitosti. V 84. minúte mohol rozhodnúť Mráz, ktorý však dlho váhal so streľbou, až kým ho Konstantelias neodzbrojil od lopty.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pred zápasom by sme bod brali a myslím si, že aj teraz ho môžeme považovať za zlatý. Odohrali sme výborný zápas s ťažkým súperom, mali sme tri čisté šance. Verím, že doma získame nejaké body a pobijeme sa o postup. Henty bol dnes najlepší hráč zápasu, hral výborne. Je to hráč medzinárodnej úrovne."

Lukáš Pauschek, obranca Slovana: "Bol to extrémne ťažký zápas. Domáci sa dostali ako prví do vedenia po mojej chybe, keď som nechal hráča pri čiare odcentrovať. Našťastie sa nám rýchlo podarilo vyrovnať. Hrali sme ako tím a dokázali sme sa dostať do šancí. Škoda, že sme ich nevyužili, ale sme radi aj za bod."

tabuľka:

1. FC Kodaň 2 2 0 0 6:2 6
2. PAOK Solún 2 1 1 0 3:1 4
3. SLOVAN BRATISLAVA 2 0 1 1 2:4 1
4. Lincoln Red Imps 2 0 0 2 1:5 0