Main Content

Pelého museli vrátiť na JIS. Jeho dcéra situáciu upokojuje

sobota, 18. september 2021 08:25 | Autor: TASR

Pelé
Pelé | zdroj: TASR

Sao Paulo 18. septembra (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Pelé sa po troch dňoch vrátil na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavuje po operácii nádoru v hrubom čreve.

1nformovali o tom brazílske médiá, predstavitelia nemocnice sa k správe nevyjadrili. Podľa jeho dcéry Kely Nascimentovej sa bývalý fenomenálny útočník zotavuje dobre, v rámci možností.

Osemdesiatročného Pelého operovali minulú sobotu v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule po tom, ako mu pri rutinnej prehliadke objavili nádor. V utorok ho preložili na bežné oddelenie. V piatok sa na JIS vrátil, podľa ESPN bol hlavným dôvodom kyselinový reflux.

Jeho dcéra však na sociálnej sieti upokojovala situáciu. "Zotavuje sa dobre, v rámci možností. Prisahám," napísala Keny Nascimentová na Instagrame, kde k textu pripojila aj fotografiu s usmiatym otcom. "Normálny scenár rekonvalescencie pre muža v jeho veku po takej operácii je niekedy dva kroky vpred a potom zasa jeden krok naspäť. Včera sa cítil unavený a urobil krok späť. Dnes zasa spravil dva dopredu."

Trojnásobný majster sveta (1958, 1962, 1970) a historicky najlepší strelec brazílskej reprezentácie má zníženú pohyblivosť od operácie bedrového kĺbu z roku 2012. Pred dvoma rokmi mu vyoperovali obličku a problémy mal v minulosti aj s kolenom a chrbticou. Informáciu priniesli agentúry DPA a AP.