Main Content

Florida plánuje v novom ročníku úspech: Bude jej dres obliekať aj Zdeno Chára?

pondelok, 13. september 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti Florida Panthers
Hokejisti Florida Panthers | zdroj: TASR

Hokejová kanadsko-americká NHL sa pomaly, ale isto blíži. Prestupové leto je takmer za nami a čoskoro odštartujú predsezónne kempy. Počas uplynulých týždňov sme mohli vidieť viacero trejdov i podpisov zmlúv. Inak tomu nebolo ani v organizácii Floridy Panthers, kde sú pripravení na novú sezónu.

Tímu z mesta Sunrise sa dlhodobo nedarí v play-off. To chcú na Floride v novom ročníku zmeniť. Káder trénera Joela Quennevillea prešiel menšou prestavbou.

Panterov opúšťa Chris Driedger, ktorého si v expanznom drafte zvolil Seattle Kraken. Okrem neho zo slnečnej Floridy odchádzajú aj obrancovia Anton Stralman i Keith Yandle, ale taktiež aj útočník Lucas Wallmark.

Naopak v novom ročníku dres s panterom na drese oblečú hviezdny útočník Sam Reinhart, mladíček Anton Lundell i veterán Joe Thornton. V posledných týždňoch bol v súvislosti s prestupom na Floridu spájaný aj Zdeno Chára. To, či slovenského obra uvidíme v novom mužstve sa dozvieme pravdepodobne v najbližších dňoch.

Ročník 2021/2022 by mohol byť pre Floridu prelomový. GM Bill Zito v lete urobil všetko pre to, aby jeho tím bol úspešný.