Main Content

Slovan prehral prvý zápas v Lige majstrov. Silnému Leksandu statočne vzdoroval + HLASY

sobota, 28. august 2021 09:24 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Leksand 27. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali vo svojom prvom zápase v F-skupine Ligy majstrov na ľade švédskeho klubu Leksands IF 3:5. V zápase viedli 2:0 aj 3:2, o cenný skalp však prišli v záverečnej päťminútovke, keď Leksand využil dve presilovky.

Slovanisti odohrajú ďalší zápas v Lige majstrov už o dva dni, v nedeľu 29. augusta nastúpia od 17.45 h na ľade švajčiarskeho klubu Fribourg-Gotterón.

F-skupina:

Leksands IF - HC Slovan Bratislava 5:3 (0:2, 2:1, 3:0)

Góly: 24. Lang (Ahnelöv, Rosén), 31. Ahnelöv (Kloos, Lang), 56. Kloos (Caito, Ruohomaa), 59. Ruohomaa (Veronneau, Caito), 60. Ruohomaa (Lang, Ahnelöv) - 6. Gašpar (Golian), 10. Bezák, 33. Sukeľ (Urbánek, Valach). Rozhodovali: Nord, Harnebring – Norlander, Almerstedt (všetci Švéd.), vylúčení: 1:4 na 2 min., navyše Bichsel (Leks.) 5+10 min. za útok na hlavu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1797 divákov.

Leksands IF: Kaskisuo - Själin, Caito, Ahnelöv, Bichsel, Berg, Noren, Lundqvist - Ashton, Ruohomaa, Kloos - Lang, Zackrisson, Rosén - Heineman, Aman, Veronneau - Karlsson, Knuts, Forsberg - Ritola

HC Slovan Bratislava: Gudlevskis - Maier, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Valach, Štajnoch, Sersen - Takáč, Harris, Gašpar - Yogan, Rapuzzi, Jääskeläinen - Matoušek, Kytnár, Zigo - J. Sukeľ, Bezák, Urbánek - Kundrik

Prvá tretina ideálne vyšla Slovanu. Najskôr sa ubránil oslabeniu a krátko po ňom Golian vysunul v strednom pásme Gašpara, ktorý po úniku prekonal brankára domácich - 0:1. O dve minúty Harris nepotrestal chybu Leksandu, no v 10. minúte bol náskok Slovana už dvojgólový, keď Bezák uplatnil šikovnosť aj dôraz - 0:2.

Švédsky tím sa v druhej časti snažil o kontaktný gól a dosiahol ho v 24. minúte, keď Lang po rýchlom výpade Ahnelöva do defenzívy súpera využil nedôraz obrany "belasých" - 1:2. Akívny Ahnelöv v 32. minúte vyrovnal na 2:2, keď zužitkoval zakrytý výhľad brankára Gudlevskisa. Od 33. minúty Slovan opäť viedol po tom, čo sa Sukeľ dostal za obranu domácich a po úniku upravil na 2:3. V 38. minúte dostal domáci obranca Bichsel vyšší trest, no "belasí" päťminútovú presilovku nezužitkovali.

Tretia tretina patrila hráčom Leksandu herne aj gólovo. Gudlevskis bol v častejšej permanencii než jeho náprotivok Kaskisuo, no dlho držal svoj tím v hre o cenné víťazstvo. V 55. minúte sa "belasí" dostali do dvojnásobného oslabenia, v ktorom Kloos prestrelil Gudlevskisa - 3:3. Leksand využil aj ďalšiu presilovku, tentoraz piatich proti štyrom, keď Ruohomaa zblízka upravil na 4:3. Ten istý hráč následne pridal aj piaty gól domácich, keď pri hre hostí bez brankára uzavrel skóre na 5:3.

hlasy:

Róbert Döme, tréner HC Slovan Bratislava: "Dostali sme sa do vedenia, ale súper ukázal svoju kvalitu. Domáci boli jednoducho lepší. Tieto zápasy sú pre našich hráčov fantastické. V našej lige také nebudú mať. Pre našich hráčov je to veľká škola a môžu sa učiť, ako sa hrá hokej na európskej úrovni. Leksand je jedno z top mužstiev Európy a dokázal to aj v minulej sezóne, keď vyhral základnú časť švédskej ligy. Každú chybu vie potrestať. Takéto zápasy potrebujeme ako soľ, aby sme sa týmto mužstvám priblížili. Je to dlhá cesta, ale tieto zápasy nám pomáhajú, aby sme sa zlepšovali."

Michal Sersen, kapitán HC Slovan Bratislava: "Hrali sme s výborným súperom, jedným z najlepších v Európe. Mrzieť nás môžu najmä oslabenia v závere zápasu. To rozhodlo zápas. Bola to pre nás veľká škola. Verím, že to bude pre nás ponaučenie do budúcnosti a pomôže nám to zlepšovať sa."

ďalší výsledok F-skupiny:

Fribourg-Gotterón - HC Oceláři Třinec 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Góly: 6. A. Bykov, 14. Mottet, 22. Sprunger, 30. a 55. Marchon, 59. Herren - 7. Vrána, 21. Kundrátek

tabuľka F-skupiny:

1. Fribourg- Gotterón 1 1 0 0 0 6:2 3

2. Leksands IF 1 1 0 0 0 5:3 3

3. Slovan Bratislava 1 0 0 0 1 3:5 0

4. HC Oceláři Třinec 1 0 0 0 1 2:6 0