Main Content

Nominácia Slovenska na kvalifikáciu o ZOH 2022: Ramsay stavil aj na mladých!

pondelok, 16. august 2021 13:55 | Autor: Martin Gregor

Nominácia Slovenska kvalifikácia ZOH 2022
Nominácia Slovenska kvalifikácia ZOH 2022 | zdroj: Canva.com

Slovensko čakajú koncom augusta tri mimoriadne dôležité zápasy, ktoré rozhodnú o tom, či si slovenskí hokejisti zahrajú na zimnej olympiáde v Pekingu 2022. Ide o turnaj, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou prinesie najkvalitnejší reprezentačný hokej za posledné roky, keďže sa ho zúčastnia zrejme aj hráči z NHL (rokovania stále prebiehajú). Inak povedané v žiadnom prípade na ňom nechceme chýbať. 

Na sociálnych sieťach HockeySlovakia sa objavila nominácia Slovenska na zápasy s Poľskom, Bieloruskom a Rakúskom. S týmito súpermi si zmeriame sily od 27. do 30. augusta, pričom len víťaz našej skupiny zamieri do Pekingu.

Najskúsenejšími hráčmi nášho tímu, ktorý postavil Craig Ramsay a jeho realizačný tím budú Marek Ďaloga (109 repre štartov) a Libor Hudáček (101 štartov). V tíme je až 15 hráčov, ktorí si zahrali na nedávnych MS v Lotyšsku, kde sme sa po dlhých rokoch dostali do štvrťfinále. 

V nominácii trochu prekvapujúco nechýbajú perspektívni mladíci Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, ktorým sa predpovedá prvé kolo draftu do NHL v roku 2022. Táto dvojica má len 17 rokov.  Dopĺňa ju aj 19-ročný Samuel Kňažko, ktorého draftoval Columbus. 

Ramsay taktiež môže počítať s niekoľkými hráčmi so skúsenosťami z NHL, ktorí sa už vrátili do Európy, alebo ich čaká boj o miesto v profilige - ide o Christiana Jaroša, Martina Fehérváryho, Martina Marinčina, Marka Daňa, Marek Hrivíka, Tomáša Jurča, Adama Ružičku a Mariána Studeniča

V tíme naopak nie sú najväčšie hviezdy zo zámoria, ktoré sa ospravedlnili (pravdepodobne zohľadnili aj odporučenie NHLPA neštartovať na kvalifikačnom turnaji). Ide o brankára Jaroslava Haláka, obrancov Erika Černáka, Zdena Cháru a Andreja Sekeru či útočníkov Tomáša Tatara a Richarda Pánika. 

Nominácia Slovenska na kvalifikáciu o postup na ZOH:

Brankári: Adam Húska, branislav Kondár, Patrik Rybár

obrancovia: Čerešňák, Ďaloga, Fehérváry, Gernát, Grman, Jaroš, Kňažko, Marinčin, nemec

Útočníci: Cehlári, Daňo, Gríger, L. Hudáček, Jurčo, Kelemen, Lantoši, pospíšil, Roman, Ružička, Slafkovský, Studenič