Main Content

Slovan si zahrá európsku skupinu. "Musíme sa posilniť," varuje Weiss st.

streda, 11. august 2021 15:30 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 11. augusta (TASR) - Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava splnil stanovený cieľ a bude hrať v sezóne 2021/2022 základnú skupinu európskej pohárovej súťaže. Či to bude o čosi lukratívnejšia skupina Európskej ligy UEFA alebo novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy, o tom sa rozhodne v dvojzápase play off EL s gréckym majstrom Olympiakosom Pireus.

"Belasí" po vypadnutí z Ligy majstrov so švajčiarskym Young Boys Bern v 2. predkole zvládli v 3. predkole EL prekážku v podobe gibraltárskeho Lincolnu Red Imps. Po výhre u súpera 3:1 však doma v utorkovej odvete len remizovali 1:1 a po vylúčení Vernona De Marca a školáckej chybe brankára Michala Šullu stratil cenné body do slovenského pohárového koeficientu. Majú ale istotu, že na jeseň si v pohárovej Európe zahrajú ešte osem duelov.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. po zápase zhodnotil, že ho síce potešil výkon hráčov, no sklamala slabá efektivita a nahnevali dve zbytočné a hlúpe chyby. "Do 90. minúty som mal radosť z futbalu, hrali sme dobre a vypracovali sme si veľa šancí. Urobili sme však dve kardinálne chyby – primitívne vylúčenie De Marca a takisto primitívna chyba Šullu v poslednej minúte, na ktorú sme doplatili stratou víťazstva. Inak som mal radosť z hry a výkonu, robili sme, čo sme si povedali, mali sme vášeň pre futbal, vypracovali sme si päť čistých šancí, no súperov brankár výborne chytal. Pozitívom je výkon, negatívom premieňanie šancí a dve chyby. Rovnako sa tešíme z istoty skupiny, bolo naším cieľom sa do nej dostať, aj klub to potreboval," citoval Weissa klubový web Slovana.

Bývalému trénerovi reprezentácie SR sa splnilo želanie, aby Slovan bojoval o skupinu proti Grékom, ktorých v rozstrele z 11 m vyradil v Lige majstrov bulharský Ludogorec Razgrad: "Viac-menej som si prial Olympiakos, hrával tam Vlado, v Aténach sa mi narodila vnučka. Je to ťažký súper a veľký klub, no teším sa. Fakt, že Slovan bude na jeseň hrať Európu, je taký bonus za dva mesiace roboty a taktiež za minulý rok aj pre bývalých trénerov, kolektív a klub. Pokúsime sa postúpiť, keď nie, budeme hrať inú súťaž."

Slovan pôjde do boja o skupinu EL poriadne oslabený a Weiss si uvedomuje imperatív doplniť káder kvalitou, aby sa sezóna mohla vyvíjať úspešne: "Musíme však niečo urobiť, je nás málo, a program je náročný. Ak by sme niečo neurobili, tak by to toto mužstvo nezvládlo, ušla by nám liga aj pohár. Musíme sa posilniť. Dlhodobo sú zranení Holman a Lovat, na 4-6 týždňov vypadol Medveděv, teraz De Marco s kartami, na maródke je Abena, to nie je také vážne, na 2-3 týždne. Sú to veľké straty. Zaplátal som tie diery príchodmi Kašiu a Kankava, sú to starší hráči, no dobre zapadli a skúsenosťami nám pomohli, rovnako výborne zapadol Zmrhal. Dnes však máme prakticky štyroch obrancov, s tým musíme niečo robiť, či už smerom dozadu alebo dopredu."

Na Tehelné pole si našlo cestu 4688 divákov, ktorým sa lodivod majstra poďakoval: "Ďakujem všetkým, ktorí prišli, kulisa bola výborná. Čakal som viac ľudí, ale sme radi, že vytvorili veľmi dobrú atmosféru. Škoda záveru, prekazil nám radosť a oslavy. Ľudia nám však pomohli a verím, že sme ich takto pritiahli aj na Olympiakos. Samozrejme, bude to závisieť aj od toho, čo sa nám podarí uhrať v prvom zápase vonku."