Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po osemfinálovej dráme Taliansko - Rakúsko

nedeľa, 27. jún 2021 07:47 | Autor: TASR

Roberto Mancini
Roberto Mancini | zdroj: TASR

K prvému postupujúcemu do osemfinále Euro 2020 Dánsku sa vo večernom strhujúcom zápase Talianska s Rakúskom stala Squadra Azzura, ktorá potvrdila svoj postup až v predĺžení. Prinášame vám hlasy aktérov oboch tímov bezprostredne po stretnutí. 

hlasy po zápase /zdroj dpa, UEFA.com/:

Roberto Mancini, tréner Talianska: "Víťazstvo sme si zaslúžili, aj keď sa nerodilo ľahko a súper bol húževnatý. Vyhrali sme vďaka hráčom, ktorý prišli na ihrisko neskôr, ale mali správnu mentalitu."

Leonardo Spinazzola, obranca Talianska: "Som šťastný za víťazstvo. Myslím si, že sme hrali ako skutočný tím. Všetci sme bránili, keď to bolo treba. Po 90 minútach sme si povedali, že musíme zlepšiť finálnu fázu a potom prídu aj góly."

Gianluigi Donnarumma, brankár Talianska: "Vedeli sme, že to bude ťažké, ale spoločne sme to zvládli. Som si istý, že takéto víťazstvo nám pomôže v ďalších zápasoch, do ktorých nám dodá ešte viac energie a sústredenosti."

Franco Foda, tréner Rakúska: "Videli sme veľmi vyzretý výkon, Teraz je to o tom, aby sme na ňom stavali v septembri. Tím bol hladný po víťazstve, mal dobrého ducha a dobrý plán. Od septembra sa začne kvalifikácia MS, musíme sa pripraviť čo najlepšie, pretože chceme ísť do Kataru."

Saša Kalajdžič, autor jediného gólu Rakúska: "Nie je to len najkrutejší večer mojej kariéry, je to jeden z najkrutejších večerov v rakúskej futbalovej histórii. Taliansko si víťazstvo nezaslúžilo, boli sme mu vyrovnaný súper."

David Alaba, kapitán Rakúska: "Nie je ľahké popísať to slovami. Môžeme byť na seba hrdí, aj Rakúsko môže byť na nás hrdé. Dali sme do toho všetko, ale nedočkali sme sa odmeny. Je to ťažké."