Main Content

Copa América sa napokon uskutoční v Brazílii

pondelok, 31. máj 2021 19:18 | Autor: TASR

Brazílski futbalisti
Brazílski futbalisti | zdroj: TASR

Brasília 31. mája (TASR) - Juhoamerický futbalový šampionát Copa America sa bude od 13. júna do 10. júla konať v Brazílii. Dva týždne pred štartom podujatia pristúpila konfederácia CONMEBOL k zmene dejiska, keďže v Argentíne prišlo k prudkému nárastu prípadov ochorenia COVID-19.

Už 20. mája prišla o úlohu spoluorganizátora aj Kolumbia pre protesty proti prezidentovi Ivanovi Duquemu. "Najstarší futbalový turnaj na svete naplní celý kontinent radosťou. Zoznam hostiteľských miest zverejníme v priebehu pár hodín. Ďakujeme prezidentovi Jairovi Bolsonarovi a Brazílskej futbalovej federácii za to, že otvorila dvere pre momentálne najbezpečnejšiu športovú udalosť na svete. Južná Amerika bude v Brazílii žiariť so svojími hviezdami," zverejnil CONMEBOL podľa agentúry AP.

Brazília hostila Copa America aj pred dvoma rokmi a domáci výber na turnaji triumfoval. Šampionát sa mal konať pôvodne minulý rok, no pre pandémiu koronavírusu ho odložili. Na podujatí tentokrát nebudú žiadne národné tímy z iného územia ako z Južnej Ameriky. Pôvodne pozvané kolektívy Kataru a Austrálie sa vzdali účasti pre pandémiu koronavírusu už vo februári.