Main Content

Toto chceme vidieť: Miloš Kelemen sa nestratil ani proti hráčom NHL

pondelok, 24. máj 2021 18:12 | Autor: Jakub Vaverka

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Žije svoj sen. 21-ročný slovenský útočník Miloš Kelemen má za sebou prvý reprezentačný zápas, prvý duel na majstrovstvách sveta a taktiež prvý gól v národnom drese. To všetko stihol v dnešnom meraní síl proti ruským hokejistom.

Ako povedal samotný Kelemen, to, čo sa deje, je preňho splnený sen. Proti Bielorusku a Veľkej Británii nehral, dnes proti Rusom dostal priestor a prezentoval sa parádnym gólom v druhej tretine. A mohol pridať aj ďalšie presné zásahy, keby mal v koncovke trošku viac šťastia.

Dôležité ale je, že tento 21-ročný zakončovateľ sa na ľade presadzoval s neuveriteľnou ľahkosťou. Kľučkami a hokejovým umom si veril na hráčov ako Vladislav Gavrikov (Columbus Blue Jackets), Nikita Zadorov (Chicago Blackhawks) či Ivan Provorov (Philadelphia Flyers).

Keby ruským hokejistom poviete, že ich "vozil" po ľade útočník, ktorý nastupoval v ročníku 2020/2021 za HKM Zvolen, pravdepodobne by museli googliť. Kelemen bol zdravo drzý a dokázal, že po sezóne, v ktorej získal slovenský titul, má veľkú chuť posúvať sa vpred. Majstrovstvá sveta mu zatiaľ chutia a veríme, že to tak bude aj naďalej.

V našej extralige ho už neuvidíme, dohodol sa na zmluve s českou Mladou Boleslavou. Ak ste tohto hokejistu náhodou do dnešného dňa príliš nesledovali, je najvyšší čas, aby ste to zmenili. Nebudete ľutovať.