Main Content

Doterajšie zápasy proti Veľkej Británii: Dva zápasy = dve suverénne výhry

nedeľa, 23. máj 2021 07:30 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Už o pár hodín nastúpi slovenská hokejová reprezentácia na druhý zápas na historicky 84. svetovom šampionáte. V lotyšskej Rige čaká na zverencov kanadského trénera Craiga Ramsayho výber Veľkej Británie. S Britmi odohral náš národný tím v minulosti len dve stretnutia. Obe merania síl sa uskutočnili v roku 2019.

Príprava pred MS 2019: Slovensko – Veľká Británia 6:1

V historicky prvom zápase Slovenska a Veľkej Británie sa z výhry radovali slovenskí hokejisti. V príprave pred svetovým šampionátom sme porazili Britov výsledkom 6:1. O góly našej reprezentácie sa postupne postarali Tomáš Zigo, Tomáš Tatar, Matúš Sukeľ, Róbert Lantoši, Martin Marinčin a Adam Liška. Medzi tromi žrďami sa predstavili Marek Čiliak a Denis Godla. O jediný gól nášho súpera sa postaral Rob Farmer.

Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu do siete Veľkej Británie
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu do siete Veľkej Británie | zdroj: TASR

MS 2019: Slovensko – Veľká Británia 7:1

V druhom ostrom meraní síl si slovenskí hokejisti skrížili hokejky s Britmi v základnej skupine svetového šampionátu v roku 2019. V košickej Steel Aréne sme porazili nášho súpera pomerom 7:1. O góly sa postupne postarali Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Martin Marinčin, Michal Čajkovský, Marián Studenič, Matúš Sukeľ a Dávid Bondra. O jediný gól nášho súpera sa postaral Mike Hammond. V dobrom svetle sa medzi tromi žrďami prezentoval brankár Denis Godla.

Adam Liška
Adam Liška | zdroj: TASR

Na náš výber čaká dôležitý súboj, v ktorom môžu získať druhé víťazstvo na tohtoročnom svetovom šampionáte. Aj v historicky treťom meraní síl proti Britom bude náš národný tím papierovým favoritom. Pevne veríme, že rovnako ako v prvých dvoch vzájomných subojoch, aj tento raz sa bude jednať o jednoznačný triumf hokejistov s dvojkrížom na hrudi. Zápas začína o 11:15 a môžete si ho naživo pozrieť aj na RTVS.