Main Content

Ani Weiss st. problém Slovana nerieši: Vymeniť sa musí Kmotrík ml. a spol.!

štvrtok, 13. máj 2021 12:54 | Autor: Filip Chudý

Ivan Kmotrík ml.
Ivan Kmotrík ml. | zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Už takmer 20 trénerských výmien v ére Kmotríkovcov, na prestupy a platy hráčov sa vyhodili milióny, ale Slovan je stále v európskom pohárovom suteréne. Kto za to môže?

Komentár Filipa Chudého

V tejto chvíli mal ŠK Slovan Bratislava oslavovať majstrovský titul, lenže samotný klub si z toho urobil kar. Pozitívne emócie, ktoré takýto moment väčšinou prináša, si vedenie negovalo vlastnými chybami. V slovenskej histórii sa snáď ešte nestalo, že majster namiesto víťazných chorálov schytáva aj od vlastných fanúšikov negatívne reakcie. A nesúvisí to s tým, že účasť fanúšikov je obmedzená, ale hlavne z krokov Ivana Kmotríka ml.

Ten celú lavínu spustil po prehne v Trnave, keď vlastne mediálne odvolal trénera Darka Milaniča. Ak by lepšie vážil slová, dnes je už Slovan majster aj matematicky, lebo s Dunajskou Stredou by neprehral, lenže manažér nastavil hráčov v hlave inak. Nehovoriac o tom, že tým spustil celú zbytočnú vlnu, ktorá prekryla prichádzajúci zisk double.

Je zaujímavé, že po jesennej časti junior vychválil prácu slovinského trénera a sebe vyčítal, že Jána Kozáka ml. neodvolal skôr. Doslovne je na klubovej stránke veta „ani si nechcem predstavovať, kde by sme sa dnes bez tejto zmeny nachádzali“. Stačili však dve prehry s Trnavou v krátkom čase a Milanič už bol preňho neschopný viesť mužstvo. Len tak pre zaujímavosť, po 90 minútach prehrali „belasí“ pod jeho vedením len štyrikrát. Ak bude taký meter na každého trénera, to aby sa Vladimír Weiss st. v kancelárii veľmi nezabýval

Je to síce kvalitný tréner, ale zázračnú paličku nemá. Rozhodujúce pre úspešnosť jeho misie bude to, ako sa obsadia manažérske stoličky, ktoré sa starajú o športovú časť. Ak nepríde k zmene, tak je len otázkou času, kedy si frustrovaný Weiss st. zoberie hneď po zápase taxík a spätný spoj už nebude…

Mladý Kmotrík naznačil aj zmeny v kádri. Dávalo by to zmysel, pretože viacerí hráči nemajú motiváciu viac za Slovan hrať, resp. sú už presýtení a potrebujú novú výzvu. Taký Dominik Greif to dáva na jar najavo od prvého kola, až sa nečudujme, že ho posadili na lavičku. Moha zašiel ešte ďalej, a to doslovne, keď rovno z Bratislavy zdrhol. Lenže ďalšia obmena kádra (koľká už pod juniorom?) je iba zastierací manéver a hlavný problém klubu nerieši.

V Slovane je niečo evidentne zhnité a smrdí to už výrazne. Keďže hráčov a trénerov sa už vystriedalo v ostatných sezónach mnoho, zrejme ten zápach nešiel od nich, lebo stále pretrváva. Inak povedané, treba konečne vymeniť funkcionárov zodpovedných za športovú činnosť.

Podrobnejšie to bolo rozobrané na týchto riadkoch už v septembri, pričom odvtedy je to o tom istom. Alebo si niekto myslí, že ďalšia trénerská výmena a avizované zmeny v kádri sú znakom zlepšenia situácie?

Slovan aktuálne nemá na Slovensku konkurenciu, dôvodom však je to, že konkurencia išla kvalitatívne nadol, nie „belasí“ nahor. Jedine pohárová Európa dá vysvedčenie, pričom pod Kmotríkom ml. utŕžili každoročne facku. Nehovoriac o tom, že mnohokrát vyrobil hanbu sebe aj klubu nevhodným správaním. V zahraničí by dávno dokázali vyvodiť zodpovednosť sami, lenže my sme na Slovensku…