Main Content

VIDEO: Rusi si poradili so Slovincami a vedú našu skupinu bez straty bodu

sobota, 27. marec 2021 17:51 | Autor: TASR

Arťom Dziuba
Arťom Dziuba | zdroj: TASR

Bratislava 27. marca (TASR) - Ruskí futbalisti zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí v "slovenskej" H-skupine kvalifikácie MS 2022 nad Slovinskom 2:1. Uspeli aj vo svojom druhom vystúpení a sú na čele tabuľky so šiestimi bodmi. Oba góly "zbornej" dosiahol Arťom Dziuba, ktorý má na konte už tri góly v kvalifikácii. V skupine ešte v sobotu od 18.00 privítajú Chorváti Cyperčanov, a od 20.45 v Trnave nastúpia Slováci proti Malte.

Rusi si už v úvode vypracovali dve sľubné šance, ale Dziuba po centri Jurija Žirkova netrafil bránu a vzápätí Žirkovov pokus vyboxoval Jan Oblak. Domáci sa dočkali v 26. minúte, keď sa k lopte dostal Dziuba a otvoril skóre. O desať minút neskôr domáci pridali druhý zásah. Alexandr Golovin technickou strelou opečiatkoval žŕdku, ale lopta sa odrazila k Dziubovi, ktorý využil svoje fyzické parametre a presadil sa druhýkrát v zápase. Slovinci však okamžite odpovedali, keď Miha Zajc vysunul Josipa Iličiča a ten pohotovo skorigoval na 1:2.

V druhom polčase si ani jeden tím nevypracoval vyloženú príležitosť, v 67. minúte hostia zaujali peknou kombináciou, ale Amedej Vetrih netrafil bránu, na druhej strane nepochodil ani striedajúci Viačeslav Karavajev. Slovinci tak nenadviazali na štvrtkový triumf proti Chorvátom, naopak, Rusi sú po dvoch zápasoch stopercentní.

kvalifikácia MS 2022 - H-skupina:

Rusko - Slovinsko 2:1 (2:1)

Góly: 26. a 35. Dziuba – 36. Iličič

Rusko: Šunin - Fernandes, Semenov, Džikija, Kudriašov - Golovin (49. Al. Mirančuk), Ozdojev, Kuziajev - Žemaletdinov (86. Muchin), Dzjuba (86. Zablotnyj), Žirkov (68. Karavajev)

Slovinsko: Oblak - Stojanovič (61. Skubič), Blažič, Mevlja, Balkovec - Lovrič (86. Zahovič), Bijol (62. Vetrih), Kurtič - Iličič, Šporar (75. Vučkič), Zajc (75. Bohar)