Main Content

Tomáš Tatar je vo výbornej forme. Canadiens sú prví . Vydrží im to?

sobota, 23. január 2021 12:41 | Autor: Jakub Vaverka

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Úvod novej sezóny NHL zastihol Montreal Canadiens a Tomáša Tatara vo výbornej forme. Netreba sa však predčasne tešiť, stále je len začiatok. Môže byť fazóna Habs a Trta dlhodobá? Existujú dôvody, prečo by sme si mohli myslieť, sa kanadskému tímu a nášmu útočníkovi bude dariť na dlhodobejšej fáze.

Montreal je po piatich zápasoch nového ročníka NHL na čele kanadskej divízie, keď má na svojom konte osem bodov. Canadiens dokázali trikrát vyhrať a dvakrát brali body po prehrách či už po predĺžení alebo po samostatných nájazdoch. Už prvé stretnutia tejto sezóny dokazujú, že súperom sa proti Habs nebude hrať dobre. Veď získať bod v každom odohratom stretnutí je niečo, o čom sa konkurentom môže iba snívať. 

Tradičný kanadský klub a rekordér v počte získaných Stanley Cupov ťaží predovšetkým z tímového poňatia hry. Inak povedané, zabrať dokážu všetky formácie, k čomu pridajme brankára Careyho Pricea, ktorý patrí medzi najlepších mužov na svojom poste v celej lige. Montreal už v minulom ročníku ukázal svoj potenciál, keď v predkole play-off vyradil Pittsburgh Penguins a následne trápil aj Philadelphiu Flyers. Táto sezóna je iba na svojom začiatku, ale procesy, ktoré sa v provincii Quebec dejú, napovedajú, že by sa Habs mohlo dariť aj dlhodobejšie.

Tomáš Tatar s hráčmi Montrealu
Tomáš Tatar s hráčmi Montrealu | zdroj: TASR

Tréner Claude Julien dokáže zo svojich zverencov pravidelne vydať to najlepšie. Keď sa im nedarí, tak aspoň bojovnosť, ktorá by mala byť samozrejmosťou, ale to sa častokrát nedeje. Kvalitný gólman, silná obranca, dobré zapracovanie mladíkov (ako príklad nech slúži Romanov) či spoľahliví hráči typu Tomáš Tatar. Práve forma slovenského útočníka je veľmi potešiteľná.

Päť zápasov, päť bodov. Trto tri góly dal, dva pre svojich spoluhráčov pripravil a cítiť, že má v tíme dôveru. Hranie v Montreale si užíva a nie je vylúčené, že by si mohol udržať priemer bod na zápas. Formácia Tatar - Danault - Gallagher je zohratá, hráči si rozumejú na ľade aj mimo neho a je to cítiť. Prídu aj slabšie zápasy, náročnejšie obdobia a rozhodne nejdeme písať, že Montreal je razom favoritom na Stanley Cup či to, že Tatar nazbiera 60+ bodov. 

Avšak to, čo zatiaľ sledujeme v tomto tradičnom klube NHL je zatiaľ veľmi sympatické. A zároveň je to dôkazom toho, že poctivá práca pomaly, ale isto prináša svoje ovocie.