Main Content

Musí Milan Ďatelinka dostať v úvode roka 2021 titulovú šancu? (komentár)

streda, 6. január 2021 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Milan Ďatelinka
Milan Ďatelinka | zdroj: IG Milan Ďatelinka

Milan Ďatelinka deň pred Silvestrom porazil Davida Hošeka a vypýtal si šancu na titul v Oktagone v kategórii do 84 kilogramov. Ten momentálne patrí Karlosovi Vémolovi. Dočká sa Mr.Comeback príležitosti na to, aby opasok Terminátorovi zobral?

Komentár Jakuba Vaverku 

Milan Ďatelinka chcel bojovať o titul už v roku 2020, ale jeho zápas proti Davidovi Hošekovi, aj napriek tomu, že obaja sú v rebríčku Oktagonu dosť vysoko, nebol o cenný opasok. Avšak, obom bolo povedané, že ak zvíťazia, ich nárok o title shot bude neodškriepiteľný. Ďatelinka Hošeka po kvalitnom výkone porazil a teraz trvá na tom, že vyzývateľom Karlosa Vémolu by mal byť on.

Terminátor v Brne porazil francúzskeho fightera Lohorého a stal sa šampiónom strednej váhy. Sám Vémola povedal, že Ďatelinka si zápas zaslúži, akurát on sám teraz potrebuje chvíľu oddych a začiatkom jari by sme mohli byť svedkami tohto zaujímavého match-upu. Poviete si, že nie je o čom, v 84ke uvidíme zápas Vémola - Ďatelinka. Ono to ale nie je také jednoznačné.

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: TASR

Šancu na titul chce získať aj Samuel Krištofič. Populárny Pirát sa doťahoval s Vémolom niekoľkokrát už v minulosti, pričom k obojstranným verbálnym odkazom došlo aj počas záveru minulého roka a všetko vyústilo tým, že Pirát po titulovom zápase prišiel do Oktagonu a Karlosa priamo vyzval. 

Momentálne sa zdá, že promotérom organizácie sa súboj Vémola - Krištofič páči a bol by to nesmierne sledovaný duel v oboch republikách. Ale, vynechať Milana Ďatelinku by bolo v tomto prípade športovým hriechom. Teraz nejde o to, čo by dávalo väčší zmysel po marketingovej stránke, ale keď sa bavíme o MMA ako o športovom odvetví, Mr.Comeback Ďatelinka musí v úvode nového roka bojovať o titul s Vémolom. Bude ale teda čoskoro tento duel? Mal by byť, ale nemusí byť.

Vieme, že MMA nie je iba šport, je to šoubiznis. A teda, ak by sa stalo, že Terminátora vyzve v úvode 2021 Pirát, nebuďme prekvapení. Každopádne, bude to veľmi zaujímavé sledovať.