Main Content

Dočkáme sa súboja Pirát verzus Terminátor? (komentár)

piatok, 11. december 2020 10:21 | Autor: Jakub Vaverka

Samuel Krištofič
Samuel Krištofič | zdroj: Samuel Krištofič Instagram

Súboj, ktorý bol už viackrát v hre, by sa mohol dočkať v roku 2021 realizácie. Pirát a Terminátor sú za a vyzerá to tak, že za je aj organizácia Oktagon. Zmerajú si Samuel Krištofič a Karlos Vémola v budúcom kalendárnom roku sily v zápase o titul?

Komentár Jakuba Vaverku 

Samuel Krištofič mal na turnaji Oktagon 19 štartovať vo welterovej kategórii proti Poliakovi Robertovi Bryczekovi, ale vzhľadom na to, že nie krátko pred podujatím prekonal koronavírus, nebolo možné, aby plnohodnotne schudol na 77 kilogramov a napokon nastúpil v kategórii do 84 kilogramov s ďalším Poliakom, Mateuszom Strzelczykom. Pirát dokázal zvíťaziť a okamžite sa začalo hovoriť o tom, či v tejto kategórii neostane aj dlhšie ako na jeden zápas. 

Samuel Krištofič
Samuel Krištofič | zdroj: Oktagon MMA

A momentálne je reálne, že ho uvidíme v kategórii do 84 kilogramov hneď v roku 2021. A nielen tak v hocijakom zápase, ale proti Karlosovi Vémolovi. Terminátor chce z tejto kategórie titul, pričom v 84ke porazil na Oktagon 19 Václava Mikuláška a na tlačovej konferencii po podujatí odkázal Pirátovi, že sa ho ani zďaleka nebojí a nemá problém ho zmlátiť. Pritom, pár dní dozadu hovoril Vémola o Krištofičovi s rešpektom. 

Avšak, rozumné slová zas a znova premenil na trash talk, ale Pirát mu na to odpovedal veľmi promptne a inteligentne, odkázal mu, že jeho veľkým problémom je hlavne jeho ego. Obaja mali proti sebe nastúpiť už v minulosti, ale z rôznych príčin sa duel nakoniec neuskutočnil. Teraz to vyzerá byť na dobrej ceste, i keď Terminátor chcel Krištofiča vyzvať už 30.decembra. To ale nebude možné, Pirát si na Oktagon 19 zlomil ruku a musí sa stať zdravotne do poriadku. 

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: TASR

Momentálne ostáva niekoľko otáznikov, pretože Bryczek netrpezlivo čaká na Piráta vo welteri, Vémola chce ísť o titul už 30.decembra (i keď sa zatiaľ nevie v akej kategórii a proti komu). Preto sa nedá hovoriť o tom, že tento duel je hotovou vecou, ale z toho, čo bolo povedané a z toho, čo sa dá takpovediac čítať medzi riadkami, je skutočne veľmi reálne, že Samuel Krištofič vyzve Karlosa Vémolu v roku 2021 v zápase o titul v kategórii do 84 kilogramov.

A zaujímavé by to bolo aj pre Attilu Végha, ktorý Vémolu porazil v zápase storočia a teraz je trénerom Piráta. Pumukli by tak mohol nepriamo svoju bilanciu s KTV upraviť na 2:0, čo by pre Terminátora bola naozaj horká pilulka.