Main Content

Uvidíme Real Madrid na jar v Európskej lige? (komentár)

štvrtok, 3. december 2020 09:54 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane, Real Madrid
Zinedine Zidane, Real Madrid | zdroj: TASR

Real Madrid nemá postup do osemfinále Ligy majstrov vo vlastných rukách. Keby sa o postupujúcich rozhodovalo po piatich zápasoch, Biely balet by si play-off Champions League nezahral. Našťastie pre Merengues, majú pred sebou ešte jeden zápas. 

Komentár Jakuba Vaverku 

Real Madrid má po piatich zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov na svojom konte sedem bodov, zverenci Zinedinea Zidanea dokázali paradoxne poraziť iba papierovo najsilnejšieho súpera - Inter Miláno. Real si poradil s talianskym klubom doma 3:2 a vonku 2:0. K tomu vydretý bod z Nemecka proti Monchengladbachu, kde už španielsky gigant prehrával 0:2 a remízu ratoval gólmi Benzemu z 87.minúty a Casemira z 93.minúty. 

A to je všetko. Teda, všetko pozitívne. Predovšetkým dvojzápas s ukrajinským Šachťarom Donetsk je pre Real Madrid veľkým mementom. Doma Pusinky prehrali 2:3, vonku prehrali 0:2. Pritom, nedá sa hovoriť o tom, že Šachťar by celý čas bránil a vyhral by šťastne. Donetský klub vydoloval proti Madridčanom šesť bodov a treba konštatovať, že zaslúžene. Zápasy, ktoré kráľovský celok dokázal zvládať razom nezvláda.

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

A je na pokraji vypadnutia z milionárskej Ligy majstrov. Kolo pred koncom je Real tretí, na svojom konte má sedem bodov. Za ním je o dva body milánsky Inter, pred ním o skóre (a vzájomné zápasy) Šachťar. Prvý je Monchengladbach, ktorý má bodov osem. Biely Balet hrá v poslednom kole na domácom ihrisku o všetko. Borussia ale kožu lacno nepredá, pričom, ak nemecký klub neprehrá, postúpi. A kto sledoval prvý vzájomný zápas týchto dvoch súperov vie, že to nebude jednostranná záležitosť.

Samozrejme, Real môže vyhrať 5:0 a postúpiť s odretými ušami ďalej, ale nemenej reálne je, že Biely balet uvidíme v jarnej časti v Európskej lige. Bola by to veľká futbalová senzácia a ktovie, možno by to v dlhodobom hľadisku pomohlo aj tímu zo španielskej metropoly. Tréner Zidane sa na svojej pozícii drží zubami-nechtami. Vypadnutie z Ligy majstrov by mohlo znamenať jeho definitívny koniec. 

A vylúčené nie je ani to, že Real skončí v tabuľke štvrtý, čo by bola pre tak renomovaný klub menšia futbalová tragédia. Každopádne, budúci týždeň bude v skupine B poriadne zaujímavý. Kocky sú hodené a momentálne Real Madrid medzi favoritov na postup ďalej nepatrí.