Main Content

Kentoš hodnotí nevydarenú kvalifikáciu: V útoku lepšie ako v obrane

nedeľa, 29. november 2020 11:11 | Autor: TASR

Jaroslav Kentoš
Jaroslav Kentoš | zdroj: TASR

Bratislava 29. novembra (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Jaroslav Kentoš nie je spokojný s konečným štvrtým miestom v kvalifikácii ME 2021.

Slováci v 2. skupine skončili za Švajčiarskom, Francúzskom a napokon i Gruzínskom, s ktorým prehrali v Tbilisi v predposlednom vystúpení 1:2. Za najväčšiu slabinu určil Kentoš obranu, na druhej strane vyzdvihol útok.

"Štvrté miesto hodnotím ako neúspešné. Keď sa pozrieme celkovo na kvalifikáciu, tak naša ofenzíva bola lepšia ako defenzíva. Počet inkasovaných gólov a naša hra v defenzíve boli jednou z príčin neúspechu. Inkasovali sme 21 gólov, čo je veľmi veľa. Ak chcete súperiť s mužstvami ako Švajčiarsko, Francúzsko, ale aj ďalšími, tak pevná hra v obrane je základ. Zlepšenie musí nastať v celkovej hre obrany na úrovni tímu, formácií a aj jednotlivcov. To je to, na čom musíme pracovať v príprave na ďalšiu kvalifikáciu," povedal Kentoš v rozhovore pre futbalsfz.sk.

Aj jeho prácu skomplikovala pandémia koronavírusu, ktorá v marci naplno udrela a výrazne ovplyvnila celé futbalové dianie: "Od januárového zrazu v Turecku sme až do septembra nemali žiadny kemp. Pre koronu sa zrušili kvalifikačný dvojzápas v marci a aj tréningový kemp v júni. Tým pádom sme šli rovno naostro. Septembrový zraz ovplyvnilo aj to, že hráči nemali ešte dostatočnú hernú prax a to ovplyvnilo aj výkon vo Švajčiarsku. V odvete, keď sme s chlapcami pracovali dlhší čas, bolo to cítiť a predvedená hra bola naozaj lepšia."

Kentoš chce v reprezentácii pracovať aj výhľadom do budúcnosti a aj na jeseň tomu prispôsobil výber hráčov: "Jeden z našich strategických zámerov bolo dať šancu počas jesenných zrazov aj mladým hráčom, ktorí majú šancu hrať v ďalšom kvalifikačnom cykle. Proti Lichtenštajnsku sme už os mužstva mali vyskladanú z mladých chalanov. Boli v nej Mesík, Tumma, Gono, Bernát, Kadák. Na hrote útoku nám chýbal Strelec, ktorý mal pozitívny test."

Kvalifikačný cyklus ME 2021 skončil iba nedávno, ale už teraz má Kentoš naplánované tréningové zrazy a pracuje na stavbe nového tímu: "Máme prehľad o hráčoch. Najmä os by mohla mať dobrú kvalitu. Budeme pracovať na tom, aby sme vytvorili konkurencieschopný tím. Na pláne máme tréningové kempy v januári, marci a júni. Uvidíme do akej miery nám naše úmysly naruší situácia s koronavírusom."