Main Content

Slovensko sa zrieklo účasti na tradičnom Nemeckom pohári

pondelok, 19. október 2020 11:36 | Autor: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia (Kaufland Cup)
Slovenská hokejová reprezentácia (Kaufland Cup) | zdroj: TASR

Krefeld 19. októbra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia nebude štartovať na tradičnom novembrovom turnaji o Nemecký pohár. Na webe eishockeynews.de to uviedol predseda Nemeckého hokejového zväzu (DEB) Franz Reindl, TASR informáciu potvrdil aj hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Jánošík.

Turnaj v Krefelde je na programe od 5. do 8. novembra a okrem Slovákov sa na ňom nezúčastní ani ďalší tradičný účastník z uplynulých ročníkov - olympijský výber Ruska. Nemcom namiesto nich prisľúbili účasť Lotyši. Na turnaja má hrať aj Švajčiarsko, ktoré ale ešte účasť definitívne nepotvrdilo. "Musíme hľadať alternatívy, ktoré sú zaujímavé z hľadiska športovej kvality. Dohodli sme sa s Lotyšskom a je možné, že sa turnaj uskutoční iba s tromi tímami. Švajčiari ešte rokujú s klubmi," povedal Reindl.

Organizátori pripravujú pred turnajom aj opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu. "Pokiaľ ide o to, či budú môcť byť na tribúnach diváci, treba si počkať na aktuálny vývoj. Ak by nemohli, tak zabezpečíme, aby zápasy mohli sledovať z pohodlia svojej obývačky. Pre účastníkov sme už zarezervovali hotely a vypracovali sme aj koncepciu hygienických pravidiel," dodal Reindl.

Vlani na turnaji Slováci z troch zápasov prehrali dva. So Švajčiarskom 2:5 a s olympijským výberom Ruska 2:3 po predĺžení. Jediné víťazstvo zaznamenali s domácim Nemeckom, ktoré zdolali 3:2 po predĺžení.