Main Content

Arsenal prepustil maskota. Ozil to nedokázal akceptovať, pokryje jeho plat!

streda, 7. október 2020 05:41 | Autor: Martin Gregor

Mesut Ozil, Gunnerosaurus
Mesut Ozil, Gunnerosaurus | zdroj: TASR, Instagram

Dlhoročný stredopoliar Arsenalu Londýn Mesut Ozil zostal zhrozený, keď sa dozvedel, že vedenie klubu v rámci šetriacich plánov pre ekonomické dôsledky pandémie koronavírusu prepustil zamestnanca, ktorý stál za obľúbeným klubovým maskorom Gunnersaurusom.

Gunnersaurus je už od roku 1993 spojený s jedným menom - Jerym Quyom, ktorý sa pred každým domácim zápasom Arsenalu obliekol do svojej "výstroje" dinosaura a zabával priaznivcov Gunners. Ekonomické problémy klubu, ktorý však nemal problém v závere prestupového obdobia zaplatiť 50 miliónov eur za novú posilu z Atletica Madrid Thomasa Parteya, sa ho však rozhodol po 27 rokoch prepustiť z dôvodu, že tribúny Emirates Stadium sú v súčasnosti aj tak prázdne. Nakoľko Ozil mal s Quyom blízky vzťah, rozhodol sa, že to tak nenechá.

,,Bol som z tej informácie veľmi smutný. Jerry Quy ako náš obľúbený a lojálny maskot bol našou neoddeliteľnou súčasťou. Rozhodol som sa teda, že pokryjem celý plat tohto veľkého zeleného mužíka, kým budem hráčom Arsenalu," oznámil 31-ročný Nemec, ktorý má turecké korene. Ozil má platný kontrakt s Arsenalom ešte do konca tejto sezóny, takže Quy si môže byť svojou prácou istý minimálne do 30. júna 2021.