Main Content

Schmiedlová postúpila do 2. kola Roland Garros

nedeľa, 27. september 2020 17:27 | Autor: TASR

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová | zdroj: TASR

Paríž 27. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole vyradila na parížskej antuke bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú 6:4, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude nasadená desiatka Bieloruska Victoria Azarenková - finalistka tohtoročného US Open.

Schmiedlová, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže vďaka chránenému renkingu, sa v úvode zápasu s Venus Williamsovou trápila na podaní. Američanka mala dvakrát brejk k dobru, ani raz ho však nedokázala potvrdiť. Od stavu 2:4 získala Schmiedlová štyri gemy za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Slovenka sa chytila na returne, vďaka dobrému pohybu mala navrch v dlhších výmenách.

Na začiatku druhého setu Schmiedlová odskočila Venus Williamsovej na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri vlastnom servise tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so 40-ročnou Američankou na 3:1. Staršiu zo sestier Williamsových zdolala na Roland Garros aj v roku 2014, na začiatku tejto sezóny nad ňou zvíťazila na harde v mexickom Montereey. SS Azarenkovou sa vo vzájomnom zápase ešte nestretla.

Schmiedlovej tréner Peter Huber bol rád, že jeho zverenka sa dokázala vyrovnať s veľmi chladným počasím, mrholením a silným vetrom. "Dnes boli v Paríži ťažké poveternostné podmienky na hranie. Kaja si po celý čas udržala koncentráciu. Pri stanovení taktiky sme vychádzali zo zápasu v Monterrey, kde v tomto roku Venus zdolala. Kaja nerobila zbytočné chyby a celý zápas hrala konštantne. V závere druhého setu začala hrať Venus aktívnejšie, no Kaja dokázala na to zareagovať, pridala plyn a zápas dotiahla do víťazného konca," povedal pre TASR Huber. .

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Venus Williamsová (USA) 6:4, 6:4