Main Content

Prestupové novinky (10.9.): Solskjear o Sanchovi, Kante, Rodák či Fabian Ruiz

štvrtok, 10. september 2020 10:31 | Autor: Martin Gregor

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Solskjaer sa vyjadril k fámam o príchode Jadona Sancha

Nórsky tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer sa dlho vyhýbal vyjadreniu k špekuláciám o príchode anglického mladíka Jadona SanchaBorussie Dortmund na Old Trafford. V rozhovore pre BBC Five však naznačil, že príchod talentovaného reprezentanta Albionu pravdepodobne nebol počas tohto leta nikdy reálny. ,,Všetci vieme, že toto leto je veľmi zvláštne a je pre nás dôležité, aby sme pochopili, že súčasná situácia(vo svete) má dopad aj na futbal. Nie každý si môže dovoliť minúť milióny a milióny,” uviedla legenda Red Devils. Solskajer tým inak povedané naznačil, že Manchester United si zrejme v tomto období Sancha vôbec nemohol dovoliť, pretože Borussia zaňho pýtala viac než 100 miliónov eur.

Jadon Sancho, Manchester United
Jadon Sancho, Manchester United | zdroj: TASR

Kanteho spájajú aj s Manchestrom United

Portál Tuttosport tvrdí, že o francúzskeho záložníka N’Gola Kantého, ktorý pod taktovkou Franka Lamparda prišiel o isté miesto v základnej zostave Chelsea FC, sa intenzívne zaujíma okrem Interu Miláno aj Manchester United. Denník však zároveň doplnil, že Červení Diabli zatiaľ za Kanteho neposlali na Stamford Bridge žiadnu oficiálnu ponuku. V prípade majstra sveta z roku 2018 sa špekuluje o sume okolo 60 miliónov libier.

Ngolo Kante
Ngolo Kante | zdroj: TASR

Marek Rodák má vo Fulhame vážnu konkurenciu

Slovenský reprezentačný brankár Marek Rodák sa bude musieť o pozíciu brankárskej jednotky Fulham FC popasovať s francúzskym majstrom sveta Alphonseom Areolom, ktorý nováčika Premier League posilní formou ročného hosťovania z Parížu St. Germain, s ktorým má kontrakt do roku 2023. Areola pôsobil v uplynulej sezóne v Reale Madrid, kde robil dvojku Thibautovi Courtoisovi. Vo Fulhame bude mať určite ambíciu nahradiť Rodáka v pozícií hlavného brankára. Viac sa dočítate v tomto článku.

Alphonse Areola, Marek Rodák
Alphonse Areola, Marek Rodák | zdroj: TASR

Real Madrid prispeje odchodu Balea

Britský Telegraph informoval, že Real Madrid je ochotný platiť polovicu mzdových nákladov Garetha Balea v prípade, že sa nájde klub, ktorý by ho zo Santiago Bernabeu kúpil. Práve vysoký plat waleskej hviezdy podľa všetkého stojí v ceste tomu, aby Bale konečne opustil Real Madrid, kde s jeho službami už dávno nepočítajú a ani samotný hráč nenaznačuje vôľu pokračovať v ňom. Finančne nedupaný kontrakt Balea má však platnosť ešte dve nasledujúce sezóny.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Rýchle správy

Calcio Mercato tvrdí, že SSC Neapol je pripravený predať Fabiana Ruiza v prípade, že zaňho príde ponuka v hodnote 70 miliónov eur, čo sa však nejaví ako príliš reálny scenár. Spájaný bol najmä s Realom Madrid.

Fabian Ruiz
Fabian Ruiz | zdroj: TASR

Klub zámorskej MLS Inter Miami je podľa Gezatta Dello Sport veľmi blízko k spečateniu príchodu argentínskeho útočníka Gonzala Higuaína z Juventusu Turín, s ktorého službami už v novej sezóne nepočíta nový tréner Starej Dámy Andrea Pirlo.

Britský Mirror informoval, že o  Houssema AouaraOlympique Lyon usiluje Manchester City aj Arsenal FC. Tréneri oboch celkov Pep Guardiola aj Mikel Arteta priznali, že by ho veľmi radi videli vo svojom tíme a tak sa medzi anglickými veľkoklubmi môže strhnúť zaujímavý boj o jeho služby.