Main Content

Prestupové novinky (27.8.): Novinky z Barcelony, plán Cityzens či politika Liverpoolu

štvrtok, 27. august 2020 08:57 | Autor: Martin Gregor

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Messiho budúcnosť je prepojená so Suarezom

Už neraz sme uviedli, že Lionel Messi a Luis Suarez sa počas ich šiestich spoločne strávených rokov v Barcelone stali výbornými priateľmi. Agent uruguajského útočníka dokonca naznačil, že aj ich budúcnosť môže byť úzko spätá a odchod jedného z Camp Nou môže definitívne spečatiť aj prestup toho druhého. Téme sme sa viac venovali v tomto článku.

Luis Suarez a Lionel Messi
Luis Suarez a Lionel Messi | zdroj: TASR

Messi a megaprojekt Manchestru City

Najhorúcejším kandidátom na získanie Lionela Messiho z FC Barcelona sa aktuálne javí byť Manchester City. V jeho prospech hrá viacero faktorov. Z ľudskej stránky ide predovšetkým o obnovenie spolupráce s Pepom Guardiolom a stretnutie sa s výborným priateľom Sergiom Aguerom. Z ekonomickej zas finančné možnosti Cityzens, ktorí už údajne pripravujú 200 miliónov libier na jeho kúpu. Manchester City podľa špekulácii zároveň ponúka Messimu klauzulu v zmluve, ktorá by mu umožnila v budúcnosti odísť do zámorskej MLS, kde by mohlo ukončiť kariéru. Celý projekt príchodu Messiho na Etihad Stadium by bol zastrešený veľkým marketingovým plánom, ktorý by Manchestru City vykompenzoval všetky prípadne náklady a zároveň by bol v súlade s finančným fair-play z pohľadu UEFA. Či sa však City podarí tento plán realizovať zatiaľ nevedno.

Lionel Messi, Manchester City
Lionel Messi, Manchester City | zdroj: TASR

Klopp o prestupovej politike Liverpoolu

Tréner Liverpoolu Jurgen Klopp pre Servus TV priznal, že súčasná situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu a jej dopadmi na finančný chod futbalového sveta, súvisia aj so snahami The Reds na prestupovom trhu. ,,Teraz v časoch koronakrízy si musíte 5-krát rozmyslieť, kým urobíte nejaký obchod, pretože nikto nevie, čo sa stane po korone. Vždy kladieme obrovský dôraz na finančný aspekt, pretože nevieme, koľko peňazí budeme mať v budúcnosti k dispozícii. Niektorí na to prihliadajú menej, pozrite sa napríklad na Chelsea,” uviedol najlepší tréner uplynulej sezóny Premier League.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Conte obnovil zaujem o Vidala

Antonio Conte, ktorý potvrdil, že po stretnutí s vedením Interu miláno zostáva kormidelníkom Nerazzurri aj v budúcom ročníku, opäť obnovil svoj interes o služby Artura Vidala z Barcelony. Informoval o tom rešpektovaný novinár Fabrizio Romano. Čilský 33-ročný stredopoliar má v Barcelone platný kontrakt ešte na jednu sezónu, no očakáva sa, že Katalánci by pravdepodobne pri jeho predaji nerobili veľké problémy. Transfermarkt odhaduje cenu Vidal na vyše 11 miliónov eur.

Arturo Vidal
Arturo Vidal | zdroj: FC Barcelona Instagram

Rýchle správy

Manchester United podľa Daily Mail stále usiluje o získanie stredopoliara Jacka GrealishaAston Villy. “Villans“ si však jeho hodnotu údajne cenia až na astronomických 80 miliónov libier.

Wolverhampton Wanderers urobil podľa informácii Sky Sports už druhú ponuku za služby mladej hviezdy Arsenalu Ainsleyho Maitland-Nilesa. Za pravého krajného obrancu ponúka 15 miliónov libier.

21-ročný talentovaný stredopoliar Brahim Diaz by mohol prestúpiť z Realu Madrid do AC Miláno. Uviedol to novinár Gianluca Di Marzio.

Weston McKennie zo Schalke 04 by mal v najbližších dňoch priletieť do Turína, kde sa podrobí lekárskej previerke u doktorov Juventusu. Ak všetko dopadne podľa predstáv Stará dáma by mala čoskoro oznámiť kúpu tohto perspektívneho 21-ročného amerického záložníka.