Main Content

Messi sa po rozhovore s Koemanom necíti byť hráčom Barcelony

piatok, 21. august 2020 08:46 | Autor: Martin Gregor

Ronald Koeman, Lionel Messi
Ronald Koeman, Lionel Messi | zdroj: TASR

Španielsky RAC1 prišiel vo štvrtok podvečer s informáciami, ktoré dozaista nepotešia žiadneho fanúšika FC Barcelona. Týkajú sa súčasného nastavenia Messiho voči klubu, ktoré je ďaleko od optimálneho stavu.

RAC1 tvrdí, že Messiho postoj ku klubu nezmenila ani zmena trénera a vyhodenie Erica Abidala z pozície športového riaditeľa klubu.

,,Messi povedal Koemanovi (nový tréner FC Barcelona), že aktuálne nevidí svoju budúcnosť v tomto klube. Messi mu naznačil, že aktuálne je viac “mimo klub než jeho súčasťou“, no je si vedomý komplikácii, ktoré súvisia s jeho možným predajom vzhľadom na zmluvné podmienky. Klub zas tvrdí, že má s Messim platnú zmluvu a že je stále jeho súčasťou. Vedenie zároveň nechce žiadnym spôsobom komentovať stretnutie Messiho s novým trénerom,” informoval RAC1.

Z uvedeného teda nie je jasné, či Messi Barcelonu opustí, pretože z textu jasne vyplýva, že jeho predaj do iného klubu by bol extrémne komplikovaný. Vo výkupnej klauzule má totiž stanovenú čiastku 701 miliónov eur, čo je suma, ktorú zaňho nikto nezaplatí. Je však možné, že ak bude Messi naliehať na svoj odchod z Barcelony, vedenie Kataláncov pristúpi aj na nižšiu čiastku, než by malo riskovať, že o rok, kedy sa skončí jeho zmluva, odíde úplne zadarmo.

V súvislosti s Messim sa spája najmä trojica tímov – Paríž St. Germain, Manchester Citya Inter Miláno. Kým v prípade prvých dvoch menovaných celkov vládnu “arabské peniaze” solventných šejkov, u Nerazzurri by zas potrebné financie museli zabezpečiť čínski majitelia.