Main Content

Cassidy pochválil Haláka: Môže to byť jeho rok!

nedeľa, 16. august 2020 09:46 | Autor: TASR

Bruce Cassidy, Jaroslav Halák
Bruce Cassidy, Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Boston s brankárom Jaroslavom Halákom a kapitánom Zdenom Chárom zdolal v treťom zápase Carolinu Hurricanes 3:1 a v sérii 1. kola play off vedie 2:1. Halák dostal v bránke "medveďov" šancu po tom, ako sa Fín Tuukka Rask rozhodol opustiť torontskú "bublinu" a v play off si už nezahrá.

"O tom, že Tuukka nebude za nás ďalej chytať, sme sa dozvedeli až v autobuse cestou na zápas," prezradil Chára. "Vždy sme silno dôverovali obom našim brankárom. Vedeli sme, že sa na každého z nich môžeme plne spoľahnúť. Jaro má obrovské skúsenosti z duelov play off, je to ostrieľaný brankár, ktorý už viackrát dokázal, že sa vie vyrovnať s takýmito situáciami."

Halák v zápase viackrát podržal svoj tím, predviedol 29 úspešných zákrokov, no v 47. minúte za stavu 2:0 poriadne zavaril spoluhráčom. Spoza bránky vyhodil puk priamo pred Nina Niederreitera, ktorý si ho rukou položil na ľad a doklepol do nekrytej siete.

Duel sa v závere zdramatizoval, no Caroline sa vyrovnať nepodarilo a pol minúty pred koncom inkasovala gól do prázdnej bránky. "Musím povedať, že strely v úvode mi pomohli dostať sa do tempa. Čo sa týka tej chyby - tie sa v hokeji stávajú. Videl som voľný priestor, snažil som sa puk rozohrať, ale protihráč ho zachytil a skončilo sa to inkasovaným gólom. Viem, že som tým dal trochu súperovi život, no stále sme viedli a myslím si, že sme správne zareagovali. Našli sme cestu k víťazstvu. Máme skúsené mužstvo, tvrdo sme bojovali. Ukázali sme play off hokej," povedal Halák.

Slovenského brankára pochválil aj tréner Bruins Bruce Cassidy: "Jaro je populárny v našej šatni, chalani budú za neho bojovať, aj súper pozná jeho kvality," povedal na adresu Haláka. "Možno toto bude jeho rok. Dostal šancu a môže spraviť peknú jazdu. Tuukka takto potiahol mužstvo vlani. Spoliehali sme sa na neho, no zároveň sme vedeli, že nenastane koniec sveta, keď budeme mať v bránke Haláka."

Prvou hviezdou zápasu sa stal útočník Charlie Coyle, ktorý v 14. sekunde druhej tretiny poslal Boston do vedenia a na začiatku tretej časti úspešne tečoval jeho strelu v oslabení Sean Kuraly. Bilanciu 1+1 mal aj Brad Marchand, ktorý v závere gólom do prázdnej bránky spečatil výsledok. Boston uspel, hoci už v druhom zápase po sebe mu chýbal zo zdravotných dôvodov kanonier David Pastrňák. V útoku dostali príležitosť menej skúsení hráči Pär Lindholm či Jack Studnicka. "Chalani, ktorí dostali šancu, sa jej výborne chopili. Hrali tvrdo, treba im za to zložiť poklonu," poznamenal Halák.

Chára strávil na ľade 22:02 min, slovenský obranca si pripísal jednu "plusku", dve strely na bránku, jeden "hit" a jednu zblokovanú strelu. V závere zápasu sa pred Halákom dostal do súboja s ruským útočníkom Andrejom Svečnikovom, ktorý sa zložil na zem a držal si koleno. Z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči a zamieril rovno do šatne. Dvadsaťročný krídelník utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela, zatiaľ nie je známe, ako dlho bude "hurikánom" chýbať. "Nevyzeralo to veľmi dobre. Padol nepekne," povedal o zranení Svečnikova tréner Caroliny Rod Brind’Amour. V poradí štvrtý duel série je na programe v noci na utorok (2.00 SELČ).