Main Content

Prestupové novinky (15.8.): Messi, výmena medzi United a Juventusom, Setien či Kante

sobota, 15. august 2020 12:09 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi, Paul Pogba, Paulo Dybala
Lionel Messi, Paul Pogba, Paulo Dybala | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Lionel Messi počká na zmeny. Ferdinand mu radí, aby odišiel

Deň po šokujúcom spôsobe, akým sa Barcelona rozlúčila s touto sezónou Ligy majstrov (prehra s Bayernom 2:8), prišiel denník El Partidazo de COPE s informáciou, podľa ktorej Lionel Messi opustí budúci rok katalánskeho giganta ak nenastanú v klube radikálne zmeny.V prvom rade by malo ísť o zmeny týkajúce sa vedenia klubu, s ktorým mal Messi už v priebehu sezóny viaceré nezhody. Rio Ferdinand medzitým radí Messimu, aby sa porúčal z Camp Nou čím skôr. Viac sa dočítate v tomto článku.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Inter usiluje o Kanteho

Špekulácie týkajúce sa možného prestupu N’Gola Kanteho z Chelsea do Interu Miláno naberajú na obrátkach. Podľa Gazetta dello Sport je Chelsea pripraven8 vypočuť si ponuky od Interu a nebraní sa teda možnému odchodu 29-ročného francúzskeho majstra sveta. Kanteho pozícia na Stamford Birdge bola ešte nedávno neotrasiteľná, no v priebehu sezóny 2019/2020 stratil pod taktovkou Franka Lamparda isté miesto v základnej jedenástke a taktiež štatút nepredajného hráča.

N'Golo Kanté
N'Golo Kanté | zdroj: TASR

Setien už nebude trénerom Barcelony

Rešpektovaný taliansky novinár Fabrizio Romano, ktorý je známy svojimi hodnovernými zdrojmi medzi futbalovými veľkoklubmi, krátko po potupnej prehre Barcelony s Bayernom vo štvrťfinále Ligy majstrov (2-8) informoval, že Quique Setien prišiel o svoju pozíciu na lavičke Kataláncov. Oficiálne to však zatiaľ potvrdené nebolo. Viac sa dočítate v tomto článku.

Quique Setién
Quique Setién | zdroj: FC Barcelona

Výmena medzi Juventusom a United?

Taliansky Tuttosport tvrdí, že medzi Manchestrom UnitedJuventusom by sa mohla udiať výmena dvoch hviezdnych futbalistov, v rámci ktorej by sa Paul Pogba vrátil do tímu Starej dámy a smerom na Old Trafford by zamieril Paulo Dybala. Reálnosti tejto špekulácie však nedávame takmer žiadnu pravdepodobnosť, nakoľko je v súčasnosti nepredstaviteľné, že by boli United ochotní pustiť Pogbu  a Juventus zas svojho najlepšieho hráča tejto sezóny Dybalu.

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Rýchle správy

Podľa Bleacher Report nezaplatí AC Miláno za služby Sergeho Auriera viac než 13 miliónov libier. Tottenham však požaduje až 20 miliónov.

Manchester United sa pokúsi priviesť z Altetica Madrid Saula Nigueza. Informoval o tom Daily Star, ktorý uvádza, že Red Devils sú pripravení ponúknuť mu týždenný plat 150 tisíc libier.

Benfica Lisabon včera predstavila tri zvučné posily. Ide o brazílskeho reprezentačného útočníka Évertona z Gremia, belgického obrancu Jana Vertonghena a nemeckého útočníka Lucu Waldschmidta. Podrobnosti sa dočítate tu