Main Content

Prezident PSG: Neymar a Kylian Mbappe nás nikdy neopustia!

štvrtok, 13. august 2020 09:47 | Autor: Martin Gregor

Neymar a Kylian Mbappe
Neymar a Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Paríž St. Germain sa prvýkrát od roku 1994 dostal do semifinále Ligy majstrov a s ofenzívnym duom Neymar – Kylian Mbappe si verí aj na celkový triumf v tejto najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaži na svete.

Stredajší postup PSG cez taliansku Atalantu Bergamu sa nerodil vôbec ľahko. Ešte v 90. minúte Taliani viedli a favorizované PSG bolo blízko k ďalšiemu obrovskému nezdaru. Potom však prišli dve akcie, v ktorých zohrali významnú úlohu Neymar s Mbappem a skóre bolo zrazu otočené.

Nesmiernu dôležitosť tejto dvojice pre parížsky veľkoklub hneď po zápase vyzdvihol jeho prezident klubu Al-Khelaifi, ktorý povedal, že z Parku princov nikdy neodídu.

,,Neymar a Kylian patria medzi najlepších hráčov na svete, avšak cely tím odohral výborný zápas. V posledných mesiacoch sa náš tím zmenil. Obaja určite zostanú, nikdy neodídu!,” vyhlásil presvedčivo.

Brazílska superstar Neymar je už prakticky dva roky spájaný s návratom do Barcelony. Veľa sa o tom hovorilo aj pred vypuknutím pandémie koronavírusu, no jej dôsledky zanechali na finančnej situácii Kataláncov veľké stopy a tak aj ich prezident Josep Maria Bratomeu vyhlásil, že comeback Neymara na Camp Nou je absolútne nereálny.

Pokiaľ ide o Mbappeho, ten bol spájaný najmä s Realom Madrid. Pusinky však tiež nemajú peniaze na rozdávanie, čo potvrdil aj Florentino Perez, ktorý vylúčil veľké letné nákupy.

Cenovky Neymara a Mbappeho sú také vysoké, že prakticky žiadny klub si ich v súčasnosti nemôže dovoliť kúpiť a následne platiť. Odhaduje sa, že v prípade oboch by bola prestupová cena nad úrovňou 200 miliónov eur.

Vylúčiť ich odchod z PSG samozrejme nemožno, obzvlášť v prípade, že napokon opäť neuspeju v boji o úšatú trofej. Pravdepodobnosť, že sa tak však stane počas tohto leta, je minimálna, blízka nule.