Main Content

Škriniar alebo Conte? Odchod Slováka do Premier League čoraz reálnejší

pondelok, 10. august 2020 08:36 | Autor: Martin Gregor

Antonio Conte, Milan Škriniar
Antonio Conte, Milan Škriniar | zdroj: TASR

Podľa talianskeho portálu Tuttosport, ktorý citovali viaceré ďalšie zahraničné média, je Milan Škriniar blízko odchodu z Interu Miláno, pričom ako najreálnejšie nové pôsobisko slovenského reprezentanta sa aktuálnee javí byť Tottnhamu Hotspur.

Špekulácie týkajúce sa budúcnosti odchovanca MŠK Žilina naberajú na obrátkach aj vďaka tomu, že v Interi Miláno po dlhej dobe stratil miesto v základnej zostave trénera Antonia Conteho. Kým v minulej sezóne to bolo prakticky nepredstaviteľné, v tej súčasnej v posledných piatich dueloch nastúpil v úvodnej jedenástke len raz.

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: TASR

Škriniar podľa medializovaných správ nevyhovuje Conteho systému s troma obrancami a údajne je jeho zotrvanie v Miláne v budúcej sezóne reálne len v prípade, že Inter vymení trénera. Je pravdou, že o budúcnosti Conteho na San Siro sa taktiež špekuluje, no zdá sa, že pravdepodobnejším scenárom je skôr odchod Škriniara, než zmeny trénera Nerazzurri.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Pokiaľ ide o miesto Škriniaroveho ďalšieho možného pôsobiska, najbližšie k zisku 25-ročného stopéra je vraj Tottenham, ktorý by ho mohol získať v rámci výmeny za Tanguaya Ndombeleho. Toho to láka do Interu aj kvôli Eriksenovi, ktorý je jeho dobrým priateľom. Tuttosport tvrdí, že rokovania medzi Spurs a Interom ohľadom tejto veci naberajú na obrátkach.

Ďalšou možnosťou zostáva príchod do Manchestru United, ktorý taktiež potrebuje vystužiť stred poľa. Už menej reálnym po podpise zmluvy s Nathanom Akém je prestup na Etihad Stadium do Manchestru City.