Main Content

Prestupové novinky (23.7.): Škrtel, Martinez, Aubameyang, Alaba, James či Everton

štvrtok, 23. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Škrtel prehovoril o budúcnosti

Bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie a dlhoročná opora Liverpoolu Martin Škrtel, ktorý sa pred pár dňami stal majstrom tureckej ligy s Basaksehirom, sa v rozhovore pre portál Šport.sk vyjadril k svojej budúcnosti. Po tejto sezóne mu totiž končí zmluva a tak je táto téma veľmi horúca. 35-ročný stopér uviedol, že možnosti sú len dve – buď zostane v Basaksehire, s ktorým by si mohol zahrať Ligu majstrov, alebo sa vráti na Slovensko. Pokiaľ ide o meno jeho prípadného zamestnávateľa vo Fortuna lige, nechcel ho konkretizovať, no naznačil, že v hre je prakticky len jeden.

Martin Škrtel
Martin Škrtel | zdroj: TASR

Plány Interu: Podpis Martineza a získanie hviezdy Fialok

Šéf exekutívy Interu Miláno Giusepe Marotta sa v stredu vyjadril k prestupovej politike Nerazzurri počas letného prestupového obdobia. Ako jednu z priorít stanovil podpis novej zmluvy s Lautarom Marrinezom, ktorého sa neustále snaží z Milána získať FC Barcelona. Podrobnosti sme zhrnuli v tomto článku.

Lautaro Martinez a Romelu Lukaku
Lautaro Martinez a Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Leroy Sane prehovára Alabu, aby zostal

Leroy Sane, ktorý sa pred pár týždňami stal novou hviezdnou posilou Bayernu Mníchov, požiadal Davida Alabu, aby predĺžil s Bavormi zmluvu a teda zostal v Allianz Aréne aj nasledujúce roky. Tejto téme sme sa venovali podrobnejšie v osobitnom článku tu.

Leroy Sane
Leroy Sane | zdroj: Instagram

Rýchle správy

Vedenie Barcelony by vraj rado získalo z Manchestru City obrancov EricaGarciu a Joaa Cancela. Informoval o tom španielsky Sport, ktorý tvrdí, že Katalánci by za 19-ročného perspektívneho stopéra Garciu a za 26-ročného krajného beka Cancela boli ochotní ponúknuť služby Nelsona Semeda a prípadne aj čosi doplatiť.

Sága o budúcnosti Pierrea-Emericka Aubameyanga v Arsenale pokračuje. Podľa čerstvých správ, ktoré priniesol The Telegraph, ho chcú Gunners stoj čo stoj udržať a preto mu ponúkajú týždenný plat 250 tisíc libier.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Manchester United sa pridal na zoznam záujemcov o služby Jamesa Rodrigueza. Uviedol to portál El Chiringuito, ktorý tvrdí, že kolumbijský stredopoliar podľa všetkého v lete definitívne opustí Real Madrid. Záujem majú aj Benfica a oba milánske veľkokluby.

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: © TASR

Leeds United, ktorý si pred pár dňami vybojoval postup do Prmeier League, má veľký záujem o služby vychádzajúcej hviezdy argentínskeho futbalu Thiaga Almadu z klubu Vélez Sarsfieldt. Podľa informácii portálu Transfermarkt ide o azda najžiadanejšieho mladého hráča z argentínskej ligy. Jeho cena sa odhaduje na  18 miliónov eur.

Jorge Jesus, ktorý sa pred pár dňami stal novým trénerom Benficy Lisabon, by chcel do portugalského veľkoklubu priviesť hviezdu brazílskeho Grémia Evertona. O jeho služby sa však zaujímajú aj ďalší európski giganti Neapol, AC Miláno, Inter, Everton či Borusia Dortmund.

Portál Calcio Mercato tvrdí, že Everton, Newcastle United aj Manchester United majú obrovský záujem o služby hráča Juventusu Turín Adriena Rabiota. Francúzsky stredopoliar posilnil Juventus len minulé leto po príchode z PSG.

Podľa britského The Express je najhorúcejším kandidátom na podpis Adama Lallanu, ktorý odchádza z Liverpoolu, anglický klub Southampton FC.