Main Content

Leroy Sane prehovára Alabu, aby zostal

štvrtok, 23. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Leroy Sane, ktorý sa pred pár týždňami stal novou hviezdnou posilou Bayernu Mníchov, požiadal Davida Alabu, aby predĺžil s Bavormi zmluvu a teda zostal v Allianz Aréne aj nasledujúce roky.

Rokovania o novej zmluve medzi rakúskym univerzálom a Bayernom pokračujú, no zatiaľ bezvýsledne a preto sa čoraz viac špekuluje o jeho prestupe. ,,Naozaj veľmi dúfam, že zostane. Chcem hrávať po jeho boku. Je to výborný chlapec a skvelý futbalista a máme sa radi aj ako ľudia,” povedal Sané v rozhovore pre nemecký Bild.

Leroy Sane
Leroy Sane | zdroj: Instagram

,,David (Alaba) potvrdil, že nie je len jedným z najlepších ľavých krajných obrancov, ale je výborný aj v strede poľa,” pochválil 28-ročného rodáka z Viedne, ktorého budúcnosť v Mníchove je čoraz otáznejšia.

Cena Alabu sa odhaduje na 65 miliónov eur a ak by sa napokon rozhodol nepredĺžiť zmluvu s Bayernom, pravdepodobne by došlo k jeho predaju. Jeho kontrakt v Allianz aréne je totiž platný len do konca budúcej sezóny a nemecký majster pravdepodobne nebude riskovať, že by po budúcej sezóne odišiel zadarmo, keď ho teraz môže predať za slušné peniaze. Bayern sa ukázal v týchto veciach v minulosti ako veľmi pragmatický a vždy kládol na prvé miesto finančnú stabilitu klubu.